23 Şubat 2019 Cumartesi

Sıfıra sıfır, elde var sıfır

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden temsilcilerimizden Galatasaray, son 32 turu rövanş mücadelesinde deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica’ya konuk oldu. Karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu’ndan Ovidiu Alin Hategan yönetti. 85. dakikada attığı golü ofsayt gerekçesiyle sayılmayan Sarı-Kırmızılılar, rakibiyle 0-0 berabere kalarak Avrupa’ya veda etti.

BU KEZ 2-1 SONUÇLANMADI!

İstanbul’daki ilk karşılaşmayı tartışmalı bir penaltının da etkisiyle 2-1 kaybeden Galatasaray’a Portekiz deplasmanında en az 2 gol gerekiyordu. Benfica ile daha önce oynadığı 4 karşılaşmanın tamamı 2-1’lik skorla sonuçlanmıştı. Bu maçın sonucu merakla bekleniyordu.

Galatasaray, tamamı yabancı oyunculardan kurulu 11 ile çıktığı maçta topa daha fazla hakim olan taraftı. Ancak daha fazla şut çeken, korner kullanan ve tehlikeli ataklar geliştiren, genç oyunculardan kurulu Benfica’ydı. İlk yarı golsüz sona erdi.

DIAGNE YİNE ETKİLİ OLAMADI

İkinci yarıda Benfica, topa daha çok sahip olarak oyuna ağırlığını iyice koydu. Kasımpaşa’dan büyük umutlarla transfer edilen Diagne yine etkili olamazken, Fatih Terim elde fazla bir alternatif olmayınca bu oyuncuya 90 dakika katlanmak zorunda kaldı.

100. GALİBİYET SENEYE KALDI

Terim, oyuna ilk müdahalesini 78. Dakikada Donk’un yerine Sinan Gümüş’ü alarak yaptı. 5 dakika sonra Fatih Terim, Galatasaray’da iki oyuncu değişikliği birden gerçekleştirerek Onyekuru’nun yerine Yunus Akgün’ü, Feghouli’nin yerine de Emre Akbaba’yı oyuna aldı. Galatasaray, 85. dakikada Emre Akbaba ile golü buldu ancak ofsayt gerekçesiyle bu gol geçersiz sayıldı. Sarı-Kırmızılılar, bu gol geçerli sayılsaydı kalan dakikalarda daha da umutlanacaktı. İkinci golü atamasa bile Avrupa kupalarındaki 100. galibiyet hedefini yakalamış olacaktı.

AVRUPA’DA TÜRK TAKIMI KALMADI

Maçın sonuna en az 3 dakika ilave edilse de Sarı-Kırmızılılar kalan dakikalarda gol bulamadı ve 0-0’lık skorla UEFA Avrupa Ligi’ne veda eden taraf oldu.

Fenerbahçe’nin ardından Galatasaray’ın da elenmesiyle bu sezon Avrupa’da mücadele eden Türk takımı kalmadı.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder