4 Mayıs 2019 Cumartesi

Fenerbahçe deplasmanda kazanmayı hatırladı

Süper Lig’in 31’inci haftasında düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Fenerbahçe, Kasımpaşa’ya konuk oldu. Sarı-Lacivertli takım mücadeleyi 3-1 kazanarak düşme hattından biraz daha uzaklaştı.

Fenerbahçe’nin gollerini Eljif Elmas, Valbuena ve Soldado kaydetti. Kasımpaşa’nın golünü Fenerbahçe kendi kalesine attı.

Fenerbahçe, 12 maç sonra deplasmanda galip geldi. Sarı lacivertliler, 16. deplasman maçında 2. galibiyetini elde ederken yaklaşık 7.5 aylık hasret son buldu. Kanarya bu galibiyetle puanın 37’ye çıkartırken Kasımpaşa 38 puanda kaldı.

Kasımpaşa’da Fenerbahçe’de ilk dakikadan itibaren gol bulmaya çalıştı.

MAÇ KARŞILIKLI ATAKLARLA BAŞLADI

Mücadeleye iki tarafta hızlı başladı. Fenerbahçe Dirar’ın şutu ile gole yaklaşan taraf oldu. Hemen ardından Kasımpaşa adına Pericia’nun kafa vuruşu az farkla auta çıktı. Kasımpaşa’da Fenerbahçe’de üç puan için açık oyunu tercih edince top iki kale arasında çok hızlı bir şekilde gidip geldi. Valbuena’nın şutu, Isla’nın dokunuşu tribünleri heyecanlandırdı.

SOLDADO’NUN VURUŞU DİREKTEN DÖNDÜ

Fenerbahçe’nin üst üste gelişen atakları, Kasımpaşa savunmasını da zora soktu. 9’uncu dakikada Sarı-Lacivertli takım çok önemli bir fırsatı kaçırdı. Dirar’ın savunma arkasına gönderdiği pası alan Soldado, kaleciden sıyrılarak topu kaleyi göndermek yerine direğe nişanladı. Kanarya öne geçme fırsatını kullanamadı.

HARUN’DAN BÜYÜK HATA

Fenerbahçe’nin gole yaklaştığı dakikalarda Harun Tekin şansız bir dakika yaşadı. Sarı-Lacivertli takımın kendi yarı alanında top çevirdiği bölümde, savunma topu Harun’a oynadı. Ancak topu uzaklaştırmak isteyen Sarı-Lacivertli kaleci ayağının altından topu kaçırınca, meşin yuvarlak filelerle buluştu. Kasımpaşa 13’te 1-0 öne geçti.

 

FENERBAHÇE BERABERLİĞİ ÇABUK BULDU

Fenerbahçe kalesinde gördüğü golün ardından beraberlik için yüklendi. 20’de Valbuena’nın yaptığı ortayı Eljif kafayla kaleye gönderdi. Ağlarla buluşan golde hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Ancak VAR incelemesinin ardından pozisyonun ofsyat olmadığı görülünce hakem Halis Özkahya orta noktayı göstererek skorun 1-1 olduğunu ilan etti.

Fenerbahçe’de Soldado günün çalışkan isimlerinden biriydi.

FENERBEHÇE’NİN GOLÜ BU SEFER İPTAL

Fenerbahçe beraberliği bulduktan sonra galibiyet için özellikle Valbuena üzerinden daha atak bir şekilde oynamaya başladı. 43’te de bu amacına ulaştı. Hasan Ali’nin içeriye çıkardığı topta Soldado topunıskaladı. Arka direkte bulunan Isla ise tek vuruşla topu boş kaleye gönderdi.

Hakem golü verdikten sonra VAR incelemesi geldi. Yapılan detaylı incelemede topu ilk ıskalayan Soldado’nun ofsayt olduğu görüldü. Ve gol hakem Halis Özkahya tarafından iptal edildi. İlk yarıda 1-1 sona erdi.

İKİNCİ YARI TUTUK BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takımda kopuk kopuk oynamaya başladı. Topu alan taraf direk karşı kaleye giderek gol aradı. 69’da Fenerbahçe hızlı bir şekilde topu öne taşıdı. Veysel Sarı ile Soldado’nun ceza sahası yayı üzerindeki itişmesi sonrası oyun durdu.

Hakem Özkahya, VAR’a giderek pozisyonu inceledi. Veysel’e sarı kart çıkartan Halis Özkahya Fenerbahçe lehine de faul verdi.

Karşılaşmanın büyük bir bölümünde ikili mücadeleler sert geçti

VALBUENA FRİKİĞİ AFFETMEDİ

Kazanılan serbest vuruşu 72’de Valbuena kullandı. Ceza yayının üstüne topu koyan Fransız oyuncu, kalabalık barajın arasından topu geçirerek skoru 2-1 yaptı. Bu golle Sarı-Lacivertli takım yeniden öne geçti.

SOLDADO BU SEFER OFSAYTA TAKILMADI

Hemen iki dakika sonrası ise Soldado bu sefer kendisi sahneye çıktı. Ceza sahası sol çizgisinde topla buluşan Mehmet Ekici, arka direkte bomboş durumda bulunan Soldado’yu gördü. Golcü oyuncuya sadece topa dokunmak kaldı. Ancak ofsayt kararı geldi. VAR incelemesinin ardından pozisyonun ofsayt olmadığı görülünce Sarı-Lacivertli takım skoru lehine 3-1 yaptı.

Kasımpaşa farkı düşürmek için baskı kurmaya çalıştı. 82’de Trezeguet yapılan ortayı sert bir şekilde kafayla kaleye gönderdi. Ancak top direkten geri geldi.

Mücadelede 9 dakikalık uzatma bölümü oynandı. İki takımda başka gol bulamayınca Fenerbahçe maçı 3-1 kazanmayı başardı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder