30 Mayıs 2019 Perşembe

Köprü borçları araçları sattırdı

Boğaziçi Köprüsü’nden geçen ve esnafların kullandığı ruhsatlarında N1 yazan Volkswagen Caddy, Fiat Doblo, Ford Connect, Peugeot Partner, Citroen Berlingo tipi olan araçlara yazılan cezalar araç fiyatlarını birkaç kez katladı. 100’lerce esnafın mağdur olurken, yazıla cezalar ise 100 bin TL’ye yaklaştı. Birçok esnaf ve vatandaş, köprü borçlarıı ödemek için araçlarını sattı.

 

BOLD – CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım TBMM’de yaptığı konuşmada “birinci köprü” diye bilinen Boğaziçi Köprüsü’nden geçen vatandaşların mağduriyetinin detayına dikkat çekti. Kendisini ziyaret eden küçük esnaflarla ilgili bilgi veren Yalım, “Ruhsatlarında N1 yazan Volkswagen Caddy, Fiat Doblo, Ford Connect, Peugeot Partner, Citroen Berlingo tipi olan araçlar, birinci köprüden geçtiğinden dolayı, maalesef 1.332 TL civarında ceza yedi. Tabii, bir kişinin Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na veya Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçip giderken günde 1 defa geçtiğini düşündüğünüzde, tebligattan itibaren altmış gün de geçtiğinde, altmış gün sonra yaklaşık 70, 80, 90 bin lira civarında cezalar yediklerini tespit ettik.” dedi.

İSİM İSİM TESPİT EDİLDİ

404 kişinin bu cezaya maruz kaldığını tespit ettiklerini vurgulayan Yalım, “13 binden başlayıp 20 bin, 49 bin, 70 bin, 78 bin, hatta 91 bin TL’ye kadar ceza yiyen -burada elimde tek tek plakaları ve şahısların isimleri mevcut- vatandaşlarımız var. Bu haksızlığın giderilmesi adına, biraz önce dediğim gibi, 22 Nisanda önergemi verdim ve de Ulaştırma Bakanlığıyla bu görüşmelerimizi yaptıktan sonra bu, torba yasaya da girdi.” dedi.

YANDAŞA KURBAN EDİLDİLER

Neden bu cezayı yediklerini de ifade eden Yalım, “Onu da söyleyelim. Maalesef, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne verilen geçiş garantisinden dolayı bu insanların… Küçücük bir araç biraz önce saydığım markalar. Normalde hem küçük etapla 500 kilograma kadar yük taşıyan veya kendi aileleriyle birlikte seyahat etmesine yarayan araç tipleri. Bunların kesinlikle Boğaziçi Köprüsü’nden, birinci köprüden geçmesinde hiçbir sıkıntı yoktur, sakınca yoktur çünkü bu araçların hiçbiri ne 7,5 tonun ne 12 tonun üstündedir, onun için bu araçların geçmesinde sıkıntı yoktur. Peki -dediğim gibi- verilen garantiden dolayı.” diye konuştu.

ARABASINI, TIRLARINI SATTILAR
Bu garantiden dolayı birçok vatandaşın ödediği vergilerin maalesef işletici firmaya peşkeş çekildiğini hatırlatan Yalım, “Benim deyimimle “Deli Dumrul köprüsü” dediğimiz Osmangazi Köprüsü’nden -bakın, değerli vatandaşlarımız, değerli milletvekili arkadaşlarımız bunlar teknik konu ama sizlerle bilgi paylaşacağım- bugün bir tırın geçişi 327,65 TL. Sabah gitti, akşam döndü, ne yaptı? 655 TL ödeme yaptı. Zaten ne kazanıyor ki? Sizler var ya sizler AK PARTİ yönetimi -özellikle Ulaştırma Bakanına söylüyorum- sizler vatandaşın küçük otomobilini sattırıyorsunuz, hatta büyük nakliyecinin, her türlü ihtiyacınız olan mobilyasından yiyeceğinize kadar bütün ihtiyacınızı evinize getiren nakliyecinin, kamyoncunun da kamyonunu sattırıyorsunuz. Köprüden geçip de ödeyemeyen ve de bu cezalar geldikten sonra on dört gün içinde ödeyemediğinden dolayı 10 kat ceza yiyen birçok vatandaşımız sizin yüzünüzden arabasını, tırını satmak zorunda kaldı. Siz milletin ocağına incir ağacı diktiniz bu yüzden.” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder