26 Eylül 2019 Perşembe

Yeni partinin tüzüğüne Davutoğlu felsefesi şekil verecek

AKP’den istifa eden Ahmet Davutoğlu, yeni partinin tüzük ve programı için kolları sıvadı. Ekim ayında parti programına odaklanacak. Yeni partinin tüzüğü, mevcut parti programları gibi olmayacak, bir dünya görüşü ve felsefe sunacak.

BOLD – Kasım ayında yeni partiyi açmaya hazırlanan eski başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğündeki AKP’liler, ekimde parti programı ve tüzüğünü tamamlamak için kolları sıvadı. Nergis Demirkaya’nın Gazete Duvar’da yazdığına göre yeni parti çalışmaları kapsamında saha çalışmalarına şimdilik yeni partinin programı ve tüzüğü için ara verildi.

“Mutfak çalışmasına ağırlık vereceğiz” diyen bir siyasetçi, ekonomiden dış politikaya temel konularda partinin tutumunu, yaklaşımını ortaya koyan çalışmaların yanı sıra anayasa, siyasi partiler kanunu, seçim kanunu, yargıya dair de somut tespitler ve öneriler içeren çalışmalar yaptıklarını söyledi. Davutoğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarından bir siyasetçi, mevcut parti programlarının birçoğunun bir dünya görüşünü yansıtmaktan uzak olduğunu, kendilerinin hazırlayacağı program ve tüzüğün ise bir dünya görüşü, felsefesi olacağını, bu nedenle çok titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

‘DOSTLAR’ TOPLANIYOR

Davutoğlu’nun parti içinde eleştirilerini yüksek sesle dile getirdiği toplantıları organize eden Sakarya Dostları Platformu, Konya Dostları Platformu gibi yapılar oluştu. Bu yapılanmanın birçok kente yayıldığı, ofislerin bile tutulduğu belirtildi. Parti ismi ve logosu belirlenirken Türkiye’nin en önemli sorunları özgürlükler, demokrasi ve adalet arayışını yansıtan unsurların öne çıkacağı vurgulandı.

Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlalleri, Norveç kütüphanelerinde sergilenecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder