Elinde “malvarlığı üzerinde tedbir yoktur” kararı olmasına rağmen, eşi KHK’lı diye tapu dairesi evini sattırmadı. Eşi tutuklu F.K. yaşadığı çıkmazı anlattı.
BOLD- Bankasya’dan 2013 yılında çektikleri kredi ile İzmir’de daire alan, F.K. H.K. çifti hakkında, 15 Temmuz sonrası soruşturma açıldı. Hakkında terör soruşturması açılan H.K işini kaybetti ve ardından cezaevine girdi. Eşi F.K. ise 2 çocuğuna tek başına bakmak zorunda kaldı.
ZİRAAT BANKASI KREDİ VERMEDİ
Maddi zorluklar yaşayan F.K. eşiyle konuşup İzmir’deki, krediyle aldıkları daireyi satma kararı aldı. Bunu üzerine, F.K. kredi çekip dairenin borçlarını ödeyerek ipoteği kaldırmak için harekete geçti. Ziraat Bankası Çarşı Şubesine başvuran F.K’ya, evini Bankasya kredisiyle aldığı için olumsuz yanıt geldi. Kamu bankası olan Ziraat, ipoteği kaldırıp alıcıya kredi vermeyi kabul etmedi. Ziraat Bankasından umduğunu bulamayan F.K. diğer bankalardan kredi çekerek kalan 73 bin liralık borcunu kapattı. Borç ödendikten sonra tapu üzerindeki ipotek kaldırıldı. F.K daireyi satmak için bir alıcıyla da anlaştı.
TEDBİR KARARI YOKTUR KARARI DA ALDI
İpoteğin kaldırılmasının ardından FK., eşinden satış vekaleti ve mahkemeden ‘malların üzerinde tedbir kararı yoktur’ kararını alıp tapu dairesine gitti. Tapu dairesi F.K.’ye ‘eşinin risk grubunda olduğunu’ söyleyerek satış işlemlerini gerçekleştiremeyeceklerini söyledi. İşlemler sürerken alıcı evi alma kararından da vazgeçti.
HUKUK OLMADIĞI İÇİN BUNLARI YAŞIYORUZ
KHK zulmü yüzünden ipoteksiz, borçsuz evini dahi satamayan F.K. iki çocuğunu alıp eşinin tutulduğu kentte kiralık bir dairede yaşamaya başladı. Şu an evini satamadığı için de çocuklarını okula göndermekte zorluk yaşıyor. F.K. yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Cezaevindeki eşime ve iki çocuğuma bakabilmek için evimi satmak istedim. İzmir Bayraklı tapu dairesinde eşim tutuklu olduğu için riskli kategorisinde olduğu söylendi. Bu yüzden satışı gerçekleştiremedik. Tam 3 aydır bu evimi satmaya çalışıyoruz. Yaşadığım stresten dolayı sağlık durumum da kötüye gitti. Bunu çocuklarıma anlatamıyorum. Ben de eşimin tutuklu olduğu ile yerleştim. Çocuklarım da bizimle birlikte maddi zorluklar yaşıyor. Ülkede hukuk olmadığı için bunları yaşıyoruz.”
ZİRAAT BANKASI VE TAPUDAKİ AYRIMCILIĞI MECLİSE TAŞIDI
Konuyu Meclise taşıyan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yanıtlaması istemiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ‘tapu müdürlüğü sisteminde risk grubunda görülen kişiler kimlerdir’ diye sordu. Gergerlioğlu ayrıca, kamu bankası olan Ziraat’in, Bankasya’dan çekilen krediler için ipoteği kaldırmak amacıyla talepte bulunan alıcıya kredi vermediği iddialarını da gündeme taşıdı. HDP’li Vekil, ‘Ziraat Bankası’na bu talimat hangi yasa ve kanunlar çerçevesinde verilmiştir?’ diye sordu.
medyabold
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder