Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ulağlı, binlerce akademisyenin ihracını yeterli bulmayarak, TSK’da uygulanan sistemin üniversiteye getirilmesini istedi. “Siyasi ayak tartışılmasın” dedi.
BOLD – Marmara Üniversitesi Kişilerarası İletişim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ulağlı, 15 Temmuz’un ardından ihraç edilen 6 bin akademisyenin sayısını az buldu. Meslektaşlarının üniversitelerden ihracını isteyen Ulağlı, TSK’nın uyguladığı ve ‘FETÖMETRE’ denilen sistemin akademik yapılanma için de oluşturulması gerektiğini savundu. AKP’yi sıkıştıran siyasi ayak tartışmasının ise ‘siyasal kaos ve devlete güven duygusunu zayıflattığını’ savunarak yapılmamasını istedi.
GEZİ SOSYOLOJİK, 17-25 ARALIK POLİTİK DARBE GİRİŞİMİ
Anadolu Ajansı’na demeç veren Ulağlı, Ergenekon ve Balyoz olaylarıyla stratejik, Gezi olaylarıyla sosyolojik, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla politik, kredi derecelendirme kuruluşlarının raporları ve döviz kurlarına müdahaleyle ekonomik, kamu kuruluşlarına saldırılarla siber ve nihayetinde 15 Temmuz’daki askeri darbe girişimiyle Türkiye’de 6 kategoride darbe gerçekleştirmeye çalışıldığını öne sürdü.
TÜM KURUMLARDA UYGULANMALI
Ulağlı, cemaatle mücadelede AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kişisel gayretlerinin çok takdire şayan olduğunu fakat kendisinin yalnız bırakıldığını dile getirdi. Cemaatle mücadelenin yeterli ivmeye ulaşmadığını savunan Ulağlı, “Kurumlar arasında koordinasyon eksikliği var. İletişim stratejisi net olarak ortaya konulmalı. Yanlış aktörler yanlış rolleri oynuyor. Karşı propaganda faaliyetlerinin artırılması ve lobi çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekiyor. Kamuoyu oluşturmada beklediğimiz ivmeyi henüz oluşturamadık. Örgütle mücadele kriterleri ve ‘FETÖMETRE’ dediğimiz FETÖ’cüleri tanımlamak için kullanılan kriterlerin tüm kurumlarda uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
YÜKSEK LİSANSTAN PROFESÖRLÜĞE KADAR YAPILAN ATAMALAR
Üniversitlerde ihraç edilen akademisyenlerin sayısının yetersiz olduğunu belirten Ulağlı, TSK’daki ihraçlar için kullanılan FETÖMETRE’nin akademik camiada da uygulanmasını istedi. Ulağlı, “Bu nedenle yükseköğretim kurumlarında akademik yapılanmaya dönük ülkemizin ilgili kurumlarının gerekli çalışmayı yapacağını düşünüyorum. Askeri birimlerin uyguladığı ‘FETÖMETRE’nin akademik yapılanma için de oluşturulması ve uygulanması gerektiğine inanıyorum. Öğretim elemanlarının yüksek lisans eğitiminden başlayarak profesörlüğüne ve yapılan atamalara kadar bütün süreçleri takip eden parametreleri içeren, 39 kategoriden oluşan bir akademik ‘FETÖMETRE’ ile üniversitelerdeki kripto FETÖ’cüler tespit edilebilir” dedi.
DARBE SÖYLENTİSİ SULANDIRIYOR
Akademik ‘FETÖMETRE’nin sağlıklı çalışıp çalışmadığına dair sınamasının cemaat sebebiyle ihraç edilen akademisyenler üzerinden yapıldığını ve yüzde 95’lik bir isabet oranının sağlandığını öne sürdü. Darbe girişimi söylentilerinin mücadeleyi sulandırdığını savunan Ulağlı, “Son olarak bir düşünce kuruluşu tarafından hazırlanan ‘yeniden darbe olacağı’ söylentileri, bu mücadeleyi sulandırma adına yapılmış algı yönetiminin bir parçası olup, bu tür söylemlerle örgütün varlığının ve gücünün halen korunduğu algısının sürdürülmesi amaçlanmaktadır” dedi.
SİYASİ AYAK TARTIŞILMASIN
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un açıklamasıyla başlayan ve AKP’yi de içine alan siyasi ayak tartışmalarına karşı çıkan Ulağlı, “FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması üzerine medyada sürdürülen tartışmaların örgütün hedeflediği siyasal kaos ve devlete güven duygusunu zayıflatmaya yönelik bir eylem olduğu ve bunun FETÖ’yle mücadeleye zarar verebileceğini düşünüyorum” dedi.
medyabold
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder