Makarna tüketiminde dikkat çeken bir artış yaşandı. Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği’nin iç satış verilerine göre Türkiye’de makarna tüketimi bu yıl yüzde 25 arttı. Uzmanlara göre artışın sebebi Kovid-19 sebebiyle insanların gelirinin düşmesi ve evde daha çok vakit geçirmeleri.
BOLD – Ekonomik verilerdeki kötü tablonun yanı sıra, koronavirüs salgını süreciyle birlikte işsizlik arttı. Milyonlarca çalışan ise 1170 lira ‘maaş desteği’ ile hayatını sürdürmeye çalışıyor. Hem ekonomik tablodaki kötüye gidiş, hem de insanların evde daha çok vakit geçirmeye başlaması, aileleri makarnaya yöneltti.
TENCEREDE MAKARNA VAR
Dünya Makarna Günü sebebiyle bir açıklama yapan Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, üyelerinden aldıkları iç satış verilerine göre Türkiye’de makarna tüketiminin bu yıl yüzde 25 arttığını açıkladı.
MAKARNAYI ÇOK TÜKETEN ÜLKELERDE DE BENZER TABLO OLUŞTU
Küresel makarna tüketiminin üçte birinden fazlasını oluşturan ülkelerde 5 binden fazla kişi ile yapılan uluslararası bir araştırmaya göre, evde kalınan dönemde 4 tüketiciden biri daha fazla makarna tüketti. Küresel tüketim de yüzde 24 arttı.
medyabold
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder