4 Şubat 2021 Perşembe

Elon Musk insan beynini bilgisayara bağlayacağı tarihi açıkladı

Elon Musk, insanlık için bir dönüm noktası olarak gösterilen deneyler için tarih verdi. İnsan ve bilgisayar arasında doğrudan bağlantı kuracak olan Neuralink çipinin insanlı deneylerine bu yılın sonlarında başlanması planlanıyor.

BOLD – Elon Musk, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Musk, beyni bilgisayara doğrudan bağlamayı planlayan çalışmaların insanlı deneylerine yıl sonunda başlanabileceğini açıkladı.

İNSANLI DENEYLER İÇİN İZİN BEKLENİYOR

Neuralink,  geçtiğimiz yıl kamuoyuna tanıtıldığında büyük ses getirmişti. Hatta ABD Gıda ve İlaç İdaresi çipi ‘çığır açan cihaz’ olarak isimlendirdi. Buna karşın henüz insan üzerinde deney yapılmasına imkan verecek izinleri verilmedi.

DENEY TARİHİ İÇİN HEDEF YIL SONU

Twitter üzerinden sorulara cevap veren Musk, “Neuralink implant güvenliğini sağlamak için çok sıkı çalışıyor ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi ile yakın iletişim içerisindeler. İşler iyi giderse, bu yılın sonlarında ilk insan deneylerine başlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Neuralink’i geçtiğimiz yıl tanıtan milyarder girişimci, beyin implantının; hafıza kaybı, depresyon ve görme engeline kadar çeşitli nörolojik sorunları ve omurga yaralanmalarını çözebileceğini iddia etmişti.

Musk’ın 2016 yılında hayata geçirdiği  Neuralink adlı şirketin amacı çok yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine ara yüzleri geliştirmek.

MUSK ÇALIŞMALARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Diğer yandan Musk’un sahibi olduğu SpaceX firması yaklaşık 10 gün önce uzaya tek seferde 143 uydu fırlatarak rekor kırdı. Uyduların 133’ü ticari ve devlet uydusu. 10’u ise Starlink uydusu. Daha önceki rekor ise 104 uydu ile Hindistan’a aitti.

SpaceX’in yanı sıra elektrikli otomobil Tesla ve toplu taşımada çığır açmayı hedefleyen Hyperloop’un da sahibi olan Elon Musk, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un  ardından dünyanın en zengin ikinci insanı olma unvanına sahip.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder