30 Nisan 2019 Salı

Mehmet Şirin Kaya cinayetinde bir uzman çavuş ve korucuya gözaltı

Evinin kapısında öldürülen Mehmet Şirin Kaya cinayetiyle ilgili bir uzman çavuş, bir köy korucusu dahil 4 kişi gözaltına alındı. Dosyaya gizlilik kararı getirildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu (Stilîlê) Mahallesi’nde, 26 Nisan gece saat 23.00 sıralarında otomatik silahlarla saldırıya uğrayan 25 yaşındaki Mehmet Şirin Kaya’nın öldürülmesine ilişkin 4 kişi gözaltına alındı. Görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameralarına takılan aracın plakasının belirlenmesinin ardından gözaltına alınan 4 kişi İlçe Jandarma Komutanlığı’nda tutuluyor.

GİZLİLİK KARARI GELDİ

Olayla ilgili devam eden soruşturmaya savcılık tarafından gizlilik konuldu. Gözaltına alınanların yine aynı köyden olduğu öğrenilirken, aralarında bir korucu ve bir uzman çavuşun da olduğu bilgisine ulaşıldı.

Saldırının 2015 yılının Ekim ayında PKK saldırısı sonrası yaşamını yitiren geçici köy korucusu Medeni Konak ve 2015 yılının Ağustos ayında yine PKK tarafından gerçekleştirilen bir saldırıda Nusaybinli polis memuru Yakup Mete’nin öldürülmesi olayıyla bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Saldırganların, olaydan aynı köyde yaşayan Kaya ailesini sorumlu tuttukları öğrenildi.

Vücudundan 22 kurşun çıkarılan Mehmet Şirin Kaya’nın “uzi” olarak tanımlanan silahlarla çapraz ateşe alınarak öldürüldüğü, saldırganların olay yerinden kaçmadan önce boş mermi kovanlarını toplamaya çalıştığı ve Kaya’nın cenazesini de yanlarında götürmek istedikleri öğrenildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder