30 Nisan 2019 Salı

Ölüm oruçları başladı

Dört ayrı cezaevinde bulunan 15 tutuklu, 136 gündür sürdürdüğü açlık grevi eylemini bugünden itibaren “ölüm orucu”na dönüştürüyor.

DTK Eş Bakanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebi ile 174 gündür açlık grevinde.

Güven’le aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemleri de sürüyor.

‘MİLLETİN İRADESİ TANINMIYOR’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre tutuklular adına yapılan açıklamada, binlerce insanın cezevlerinde açlık grevi eyleminde olmasına rağmen Adalet Bakanı’nın bir açıklama yapmamasının ‘adaleti sarstığı’, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un HDP Milletvekili olan Güven ile bir temas kurmamasının da ‘milletin iradesini ve milleti tanımadığı’ manasına geldiği kaydedildi.

Açıklamada eylemler karşısındaki sessizliğe tepki gösterilirken, direniş vurgusu yapıldı ve şu ifade kullanıldı: “Direnişimizi zaferle taçlandıracağız ve mutlaka kazanacağız.

‘CEZAEVLERİNDEN 7 ÖLÜM HABERİ GELDİ’

Açlık grevcileri Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyori. Öte yandan hem Leyla Güven hem diğer birçok eylemcinin sağlık durumu kritik eşiği aşmış durumda. Cezaevlerinden bugüne dek yedi ölüm haberi geldi.

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder