1 Mayıs 2019 Çarşamba

Bahçeli: İstanbul seçiminin iptali milli beklenti

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul seçiminin iptal edilmesinin ‘milli’ beklenti olduğunu söyledi. Bahçeli, “Kaldı ki itiraza esas teşkil eden gerekçe ve deliller başka bir çıkış yolu göstermemektedir. MHP, YSK’nın alacağı karara maşeri vicdana uygun olması kaydıyla elbette saygı gösterecektir.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerindeki sis perdesi, şaibe örtüsü ve şüphe örgüsünü henüz kaldırılabilmiş olmadığını dile getiren Bahçeli, “Almanya eski Cumhurbaşkanı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne heyecanla, mal bulmuş mağribi gibi gerçekleştirdiği zamanlama itibariyle manidar ziyareti ilişki ve irtibatlar hakkında sağduyulu her insanımıza ipucu vermektedir.” ifadelerini kullandı.

KARAR UZADIKÇA SPEKÜLASYOLAR ÇOĞALMAKTA

Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği kesin karar uzadıkça doğal olarak spekülasyonların çoğaldığını belirten Bahçeli, “Karşılıklı atışma ve anlaşmazlıklar çığırından çıkmaktadır. Önüne gelen ahmak kesmekte, İstanbul seçimleri üzerinde aslı astarı olmayan görüş beyan etmektedir. Türkiye’nin önündeki en öncelikli mesele İstanbul çerçevesinde sandık yolsuzluğunun tespiti ve bunun kanuni süreler içinde de telafisidir” dedi.

GEREKÇE VE DELİLLER BAŞKA ÇIKIŞ YOLU GÖSTERMEMEKTEDİR

Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli şunları kayetti: “Bu itibarla Yüksek Seçim Kurulu haklı ve meşru itirazları en doğru, en isabetli, en hukuka uygun şekilde değerlendirmesi milli bir beklentidir. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul’da seçimlerin yenilenmesinden yanadır. Kaldı ki itiraza esas teşkil eden gerekçe ve deliller başka bir çıkış yolu göstermemektedir. Bu konuda sorumluluk öncelikle Yüksek Seçim Kurulu’nundur. İstanbul seçimlerinin yenilenme ihtimali karşısında tehdit dilini şiddetlendiren, sokakları işaret eden, karışıklığa davetiye çıkaran siyasi zilletin ateşle oynama hesabı hissedilir derecede belirgindir.”

TÜRKİYE İTTİFAKI NASIL SAĞLANACAK?

Bahçeli şunları dile getirdi: “MHP ile AKP arasında soğukluk veya mesafe varmış gibi iddialarda bulunanların mayası bozuk, mizacı bulanık, maksadı belalıdır. 31 Mart seçimleri öncesi “Kürdistan’da kazanacağız, batı da AK Parti ile MHP’ye kaybettireceğiz” diyen bölücülerle Türkiye İttifakı nasıl sağlanacaktır? Coğrafi ve bölgesel düzeyde ittifak arayışlarının sonu bize göre mahsurlu, tehlikelerle doludur. Cumhur İttifakı ülkemizi ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya ve muvaffakiyetle pekişmiş bir istikbale milli şuur ve kaynaşma kültürüyle taşımaya hem namzet hem de buna hazırdır. Dürüst, düzgün ve mert bir milli ittifakın önünde hiçbir mihrak duramayacaktır.”

Deniz Zeyrek: YSK’dan AKP’ye seçim tarihi bile verildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder