1 Mayıs 2019 Çarşamba

Taksim’de 1 Mayıs’a izin yok, onlarca kişi gözaltına alındı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için Taksim’e yürümek isteyen 17 kişi gözaltına alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlama yapılmasına izin verilmemesini protesto etmek için Beşiktaş’ta bir araya gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri Taksim’e doğru yürümek istedi. Barbaros Bulvarı’nda önleri kesilen 10 kişi, polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirilerek İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan Şişli Cevahir AVM’den Taksim’e yürümek isteyen 7 kişi de polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

TAKSİM’E GELEN İLK GRUP CUMHURİYET ANITI’NA ÇELENK BIRAKTI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde HAK-İŞ, Taksim Meydanı’nda Kazancı Yokuşu’na çelenk bıraktı. 1 Mayıs 1977’deki kutlamalarda hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bırakan grup daha sonra Cumhuriyet Anıtı’na yürüyüşe geçti. Anıt önünde toplanan grup adına basın açıklaması okundu.

MİTİNG BAKIRKÖY’DE

Bakırköy’de düzenlenecek olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için toplanan grupların alana yürüyüşü başladı. Grupların bazıları otobüslerle bazıları ise metrobüslerle Bakırköy’e geldi. Bakırköy metrobüs durağında yoğunluk oluştu. Durakta toplanan gruplar kortej halinde alana doğru yürümeye başladı. DİSK kortejine katılanlar halay çekti. Grupların alana yürüyüşü sürüyor.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder