1 Mayıs 2019 Çarşamba

Yavuz Ağıralioğlu: Soylu’nun kullandığı dil devlet dili değil

İyi Parti Grup Başkavekili Yavuz Ağıralioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçim öncesi ve sonrası kullandığı ötekileştirici ve zaafiyet içeren sözlerini eleştirdi. Ağıralioğlu: “Soylu’nun kullandığı dil devlet dili değildir” dedi.

Bir televizyon kanalında konuşan Ağıralioğlu, “Türkiye o kadar büyük bir devlettir ki, değil bunlar feriştahı gelse bizi sarsamazlar demesi gerekenler, ‘Şayet bize destek vermezseniz devlet yıkılacak’ cümlelerini kurar oldular” ifadelerini kullandı.

SİZ NASIL BİR ÜLKE YÖNETİYORSUNUZ?

İçişleri Bakanı Soylu’nun ‘Bize Oy vermezseniz Vali ve Kaymakamlar sokağa çıkamaz’ açıklamalarını hatırlatan Ağıralioğlu, “Siz nasıl bir ülke yönetiyorsunuz ki belediye seçimi sonuçları sizin lehinize olmazsa valiler kaymakamlar sokağa çıkamıyor? Bu dille, devlet ve terör örgütleri ile güç olarak mütekabil hale getirdiler. Şimdi bu PKK’lılar diyordur ki ‘Dünyanın en alçak en sansasyonel eylemlerini yapsaydık bu kadar bu kadar propagandamız olmazdı bizim” şeklinde konuştu.

DEVLETİN ZERAFETLİ BİR DİLİ OLMALIDIR

Yavuz Ağıralioğlu, “Devletin siyasi rekabet dışında kendine mahsus zerafetli bir dili olmak zorundadır. Seçim kazanmak için feda edemeyeceğimiz değerlerimiz vardır bizim. Bu millet acıda bir ve beraberdir. Bu milleti acıda bir ve beraber etmek, vatan savunmasında da bir ve beraber eder.” dedi.

ASKERE DE ALMAYIN VATANDAŞ DA SAYMAYIN

Süleyman Soylu’nun seçim öncesinde ‘Ben talimat verdim, şehit cenazelerinde protokole CHP İl Başkanları alınmayacak’ sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Sonra da beyefendi ton değiştirip. Orada bazı leşlerin cenazeleri var sandıkta beraberlerse onlara katılsınlar gibi şeyler söyledi. Bu dil, bir devlet dili değildir. Nihayetinde şehit olan çocukların hangi partiden olduklarına bakmıyoruz, ki bakamayız, her bölgede, her siyasal görüşe mensup insanlar askere gidiyorlar, vatan hizmeti yapıyorlar. Şehit olduklarında sosyal paylaşım sitelerinde neyi beğenmişler diye bakıyor muyuz? Eğer bu çocuklar CHP’li ya da İYİ Partili ise şehit demeyecek miyiz? Eğer bu insanlar şehit cenazelerinde rencide edilmesi gereken insanlarsa askere de alınmasınlar. Bu cinnet dili oraya da gider. O zaman vergi de almayın, vatandaş da saymayın, insan muamelesi de yapmayın onları. Bu dil devletin vakarına yakışmaz.”

BİZ CUMHURBAŞKANI İLE BİLEK GÜREŞİNE ALIŞIK DEĞİLİZ

Ağıralioğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Biz Cumhurbaşkanı ile bilek güreşi yapmaya alışkın değiliz. Devlet terbiyemize göre, bu biraz bizi örseliyor. Cumhurbaşkanı’nın bileğini bükmek, laf söylemek ne demek? Ama Cumhurbaşkanı’nın kendisinden illet, zillet gibi laflar geliyor. Bu cümleyi Cumhurbaşkanı’na yakıştıramıyoruz diyoruz ama AKP Genel Başkanı’na da yakıştıramayız. Siyasete yakışmaz bu dil.”

Akşener’den Erdoğan’a üç bakanı görevden al çağrısı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder