17 Ekim 2019 Perşembe

Trump: “Kürtler melek değil, PKK IŞİD’dan daha kötü”

“PKK’ya bakın. IŞİD PKK’ya saygı duyuyor. Çünkü onlardan daha sertler. Kimse bunu söylemek istemiyor ama biz Kürtleri melekmiş gibi gösteriyoruz. Dünyanın parasını ödedik onlara.”

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump’ın İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’yla yaptığı ortak basın toplantısına Türkiye ve Suriye konusundaki açıklamaları damga vurdu. Trump “Kürtleri melekmiş gibi gösteriyoruz. PKK muhtemelen terör konusunda IŞİD’den daha kötü bir tehdit” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Erdoğan’ın Suriye operasyonu kararına şaşırmadığını belirterek, “Bunu uzun süredir yapmak istiyordu. Biz neden Suriye toprağını koruyoruz? Esat bizim dostumuz değil. Kürtler de melek değil.” ifadelerini kullandı. Trump, Türkiye’nin Suriye operasyonuna yeşil ışık yakmadığını bir kez daha ifade etti.

Trump- Mattarella basın toplantısında Trump’ın Kürtler ve PKK’ya yönelik ifadeleri ile PKK-IŞİD karşılaştırmaları dikkat çekti.

KÜRTLERİ MELEKMİŞ GİBİ GÖSTERİYORUZ

Trump “PKK’ya bakın. IŞİD PKK’ya saygı duyuyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü onlardan daha sertler. Kimse bunu söylemek istemiyor ama biz Kürtleri melekmiş gibi gösteriyoruz. Dünyanın parasını ödedik onlara. Tamam, harika bizimle savaştılar ama büyük bir servet ödedik” dedi.

PKK IŞİD’DEN DAHA KÖTÜ

Donald Trump sözlerine şöyle devam etti: “Kürtlerin bir parçası olan PKK, IŞİD’den terör konusunda daha kötü. Muhtemelen daha büyük bir tehdit. Yarı-karmaşık bir sorun. Zekiyseniz çok karmaşık değil” ifadelerini kullandı.
Trump, “Şu anda Türkiye’nin Suriye’den toprak aldığı bir durum var. Bunu kendi aralarında çözsünler. Biz karışmayalım.”

TÜRKİYE, IŞİD’DEN DAHA AZ NEFRET EDİYOR

Bölgede herkesin IŞİD’den nefret ettiğini söyleyen Başkan Trump, “Rusya, İran, Suriye…Belki biraz daha az boyutta Türkiye. Hepsi IŞİD’den bizim kadar nefret ediyor. Burası onların bölgesi. Biz 7 bin mil uzaktayız” dedi.

YAPTIRIMLAR YIKICI OLUR

Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ve ABD heyetinin Türkiye’de yapacakları temaslar için “Başarılı olacağını düşünüyorum. Eğer olumlu sonuç çıkmazsa Türkiye’ye uygulanacak yaptırımlar yıkıcı olacak” ifadelerini kullandı.

ABC’NİN SAHTE GÖRÜNTÜSÜ

Trump basın toplantısı sırasında, birkaç gün önce ABC kanalının Türkiye’nin Suriye bombardımanına ait diyerek yayınladığı ancak daha sonra ABD’deki bir silah gösterisinde çekildiği anlaşılan görüntülere de değindi.

Trump, “ABC bu konuyla ilgili özür bile dilemedi sanırım. Görüntüye bakıyorum, çok kötü diyorum ama Kentucky görüntüsü çıkıyor” dedi.

“TRUMP, ŞAM’LA ANLAŞMAYA İTİRAZ ETMEDİ”

Bu arada geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Trump’la telefonda görüşen Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutanı Mazlum Kobani, Trump’ın Kürt güçleriyle Suriye hükümeti arasında varılan anlaşmaya itiraz etmediğini söyledi.

Kobani, Kürtçe yayın yapan Ronahi televizyonuna yaptığı açıklamada, Rusya’nın SDG’nin Şam’la vardığı anlaşmanın garantörü olacağını belirtti. Kobani, anlaşmanın, daha sonra Suriye hükümetiyle üzerinde çalışılacak ve Suriye’deki Kürtlerin haklarını garanti altına alacak bir siyasi çözümün zeminini hazırlayacağını kaydetti.

Kobani, Şam’la askeri anlaşmanın Rusya destekli Suriye askerlerinin Türkiye sınırı boyunca SDG bölgelerine konuşlanmasını öngörüyor olmasına karşın, son günlerde SDG’nin hükümet güçlerine topraklar devrettiği haberlerinin doğru olmadığını savundu.

Bloomberg: Trump, Erdoğan’ın ricasıyla Halkbank’a verilecek ceza konusunda devreye girdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder