30 Nisan 2019 Salı

Erdoğan’a göre Türkiye’nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkummuş!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son günlerde ABD ile Türkiye arasında gerilim nedeni olan S-400 ve F35 projeleri hakkında konuştu. Erdoğan, Türkiye’nin dışlandığı bir F-35 projesinin çökmeye mahkum olduğunu ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde IDEF’19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda konuştu. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Washington hattında yaşanan S-400 ve F-35 krizine ilişkin olarak konuştu.

BİZİ DIŞLAMAYA ÇALIŞANLAR İŞİN SONUCUNU GÖREMİYOR

Erdoğan, “Türkiye’nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkumdur” diyen Erdoğan, Türkiye’nin S-400’te olduğu gibi bir dayatmaya maruz kaldığını söyleyerek, “Bizi dışlamaya çalışanların hâlâ bu işin sonucunun nereye varacağını göremediğini görüyoruz” ifadesini kullandı.

TÜKİYE SAVUNMA ALANINDA DA DAYATMAYI KABUL ETMEYECEK

Erdoğan güvenlik kaygılarının görmezden gelindiğini söyleyerek şunların altını çizdi: “Kendileri binlerce kilometre öteden tehdit algıları üretenler, bizim meşru hassasiyetlerimizi ısrarla görmezden gelmeye çalışıyor. Türkiye siyasi, ekonomi alanında olduğu gibi savunma alanında da hiçbir dayatmayı kabul etmemiştir, etmeyecektir.”

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESERİZ

Erdoğan şunları söyledi: “Hükümete ilk geldiğimizde madem ‘bizim ihtiyaçlarımız karşılanmıyor, öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseriz’ deyip savunma sanayi alanında tarihi bir reform başlattık. Göreve başlattığımızda ülkemizin savunma sanayide dışa bağımlılık oranı yüzde 80 düzeyindeydi. Bugün bu oranı yüzde 30’lar seviyesine kadar dışa bağımlılığı indirdik.”

İTTİFAKLARIN HUKUKUNA SADIK KALMIŞ BİR ÜLKEYİZ

“Biz tarih boyunca içinde yer aldığı ittifakların hukukuna sağdık kalmış bir ülkeyiz” diyen Erdoğan, açıklamalarını şu cümlelerle noktaladı: “Mesela sınırlarımızda yaşadığımız tacizler nedeniyle hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduğumuzda ilk başvurduğumuz yer müttefiklerimiz olmuştur. Ama ya tümden cevapsız kalmış ya da işi yokuşa sürme anlamına gelen şartlar önümüze konmuştur. Savunma hakkımızın hiçe sayılması karşısında herhalde sessiz kalmayacaktık. Nitekim öyle de yaptık. Rusya ile vardığımız S-400 anlaşmasının gerisinde işte böyle bir süreç vardır. Daha da önemlisi kendi hava sistemlerini üretme konusunda hızlı bir şekilde yol alıyoruz.”

AKP MKYK üyesi: ‘Tecavüz eden, işkence yapan ve görevine devam eden polisler var ülkemde’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder