30 Nisan 2019 Salı

Venezuela’da muhalefet askerle beraber harekete geçti

Venezuela hükümeti, muhalefetle berbaber bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıklarken, Ulusal Meclis Başkanı Guaido askerlerle paylaştığı videoda halkı askeri kuvvetleri desteklemeye çağırdı.

Venezuela hükümeti küçük bir askeri grubun darbe girişimi başlattığını ve bastırılmaya çalışıldığını belirtti.Kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido paylaştığı bir videoda başkent Caracas’ta bir grup askerle beraber, halka askeri kuvvetleri destekleme çağrısında bulundu.

MADURO İÇİN SON AŞAMA
Videoda ABD destekli Guaido, sokağa çıkan askerlere “Venezüella’nın anayasasını korumak için hareket etmelerini” söylüyor. Guaido, “Şimdi zamanıdır. Ulusal silahlı kuvvetler doğru kararı verdi ve onlar Venezüella halkının desteğine güveniyor” ifadelerini kullanıyor. Guaido, “Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu devirme planının son evresinin başladığını” savunuyor. Guaido’nun bu hamlesi, yarın yapılması beklenen hükümet karşıtı yürüyüşten önce geldi. 1 Mayıs’ta yapılacak yürüyüş için Guiado, “Venezüella tarihinin en büyük yürüyüşü olacak” yorumunu yapıyordu.

Guaido, 23 Ocak’ta kendisini “geçici devlet başkanı” ilan etmiş, ABD dahil 50’den fazla ülke onu tanımıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder