1 Mayıs 2019 Çarşamba

Ajax hız kesmiyor, İngiltere’de Tottenham’ı da devirdiler

Şampiyonlar Lig’i yarı final ilk maçında Ajax deplasmanda Tottenham’ı 1-0 mağlup etmeyi başardı. Hollanda ekibi, rövanş maçı için büyük avantaj yakaladı.

Şampiyonlar Ligi’nde önce Real Madrid’i ardından da Juventus’u saf dışı bırakan Ajax, İngiliz ekibi Tottenham’ı da Londra’da 1-0 yenerek final için büyük bir adım attı.

AJAX RAKİBİNE  TOP GÖSTERMEDİ

Karşılaşmaya oldukça etkili Başlayan Ajax, ilk 15 dakikalık bölümde Tottenham’a neredeyse top göstermedi. Oyunun hemen her alanına hükmeden Hollanda ekibi golü de 15. dakikada buldu.

Hakim Ziyech’in ara pasıyla savunmanın arkası sarkan Van de Beek, kaleci Lloris ile karşı karşıya maldı. Çok soğuk kanlı bir şekilde topu kontrol ederek ağlara gönderen Beek Ajax’ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Tottenham ise ilk yarının son 5 dakikası hariç oyuna oyuna tutunamadı.

Ajax 15’inci dakikada Van de Beek’in golüyle 1-0 öne geçti.

TOTTENHAM BERABERLİĞİ BULAMADI

İlk yarının son bölümünde etkili olan Tottenham aynı hızını ikinci yarıda devam ettirdi. Ancak bu sefer Ajax’ta oyunu kontrollü oynamayı tercih etti. Kontra atakları daha fazla kovaladı. İki tarafta pozisyona girse de gole yine yaklaşan Hollanda temsilcisi oldu.

Tottenham’lı oyuncular 90 dakika bitiminde büyük bir üzüntü yaşadı.

AJAX’IN TOPU DİREKTEN DÖNDÜ

Karşılaşmanın 77’inci dakikasında Ajax çabuk ve organize bir şekilde ileri çıktı. Ceza sahası içinde topu kontrol eden David Neres biraz çaprazdan topu kaleye gönderdi. Kaleci Lloris sadece topu takip etmek zorunda kalırken top filelere gitmek yerine direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

Maçın son bölümünde Tottenham bir gol için yüklense de bu beraberlik için yeterli olmadı. Ajax yarı final ilk maçında rakibini 1-0 yenerek final için bir adım öne geçti.

İki ekip, rövanşı maçını 8 Mayıs Çarşamba günü saat TSİ ile 22.00’de Cruyff Arena’da oynayacak.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder