1 Mayıs 2019 Çarşamba

Gazeteci Bozkurt: Davutoğlu, Numan Kurtulmuş’un peşinde

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) eski Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, yayınladığı bir manifestoyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bayrak açmasının yankıları devam ediyor.

Tele1 yazarı gazeteci Serkut Bozkurt, köşesinde kaleme aldığı yazısında Ahmet Davutoğlu’nun yanında yer alacak A takımını yazdı. AKP içeresindeki küskünlerin ve MHP ile yapılan ittifaktan rahatsız olan isimlerin kapsını yoklayan Davutoğlu’nun, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un peşinde olduğu iddia edildi.

Davutoğlu ekibinde yer alan isimlerin tanınmış siyesilerden oluştuğunu belirten Bozkurt, Çözüm Süreci’nin mimarı eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hüseyin Çelik, Şamil Tayyar, Ahmet Başçı, Selçuk Özdağ gibi isimlerin yer aldığını vurguladı.

Ayrıca Davutoğlu’nun ekibine görevinden ayrılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arası açılan Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez’inde yer aldığını ifade etti.

Uzun yıllar ekonomiyi yöneten eski bakanlar Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’in, Davutoğlu’na mesafeli durduğu ve birlikte hareket etmediklerini vurguladı.

ABDULLAH GÜL AĞABEYLİK YAPABİLİR

“Kişisel anlaşmazlıkların dışında Davutoğlu’nun acele ettiğini düşünen Babacan ve Şimşek ayrı parti kurarsa sürpriz olmaz” diyen Bozkurt, “Abdullah Gül’ün adı ise her iki partide de geçmiyor. Ancak her iki partinin tabanı aynı olduğu için birleşmesi sürpriz olmaz. Bu birleşmeye sırasında Abdullah Gül ağabeylik yaparsa hiç şaşırmam. Gül’ün bu durumda görev alması, liderlik yapması şart değil.” dedi.

40 ilde teşkilatlanan muhalifler Erdoğan’ın kendilerini ihraç etmesini bekliyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder