1 Mayıs 2019 Çarşamba

Anadolu Efes 18 yıl sonra Final Four’da rakibi ise Fenerbahçe

THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi 5. ve son maçında Anadolu Efes, İspanya temsilcisi Barcelona Lassa’yı 80 -71 yenerek seriyi 3-2 yaparak Final Four’a yükseldi.

Barcelona Lassa’yı mağlup eden Anadolu Efes 18 yıl aradan sonra dörtlü finali gördü. Lacivert-Beyazlı ekibin rakibi ise Fenerbahçe Beko oldu. Final Four’da iki Türk takımı final için mücadele verecek. Finaller İspanya’nın Vitoria-Gasteiz kentinde yapılacak. Karşılaşma 17 Mayıs’ta oynanacak.

BARCELONA ETKİLİ BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk periyoduna Barcelona Lassa hücumda etkili bir oyunla başlarken, Anadolu Efes savunması bu periyotta İspanyol rakibini durduramadı ve periyot 28-23 deplasman ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.

Anadolu Efes, Barcelona’yı 80-71 yenerek seriyi 3-2 yaptı ve Final Four’a yükseldi.

İKİNCİ PERİYOTTA EFES İPLERİ ELİNE ALDI

İkinci periyotta savunma sertliğini arttıran Anadolu Efes, Micic’in etkili oyunu ve pota altındaki sert savunması ile öne geçmeyi başardı. Heurtel’in sayılarına rağmen skor üstünlüğünü rakibine bırakmayan İstanbul ekibi, devreyi 47-42 önde kapattı.

Üçüncü periyodun ilk bölümünde iki ekip de hücumda sayı bulmakta zorlanırken, Anadolu Efes pota altında yine rakibine geçit vermedi. Periyotta ilk 5 dakikalık bölüm 49-46 Anadolu Efes üstünlüğü ile tamamlandı.

Periyodun kalan bölümünde farkı 7 sayıya kadar çıkaran Efes, Barcelona’nın yakaladığı 7-1’lik seriyi Larkin’in üç sayılık basketiyle sonlandırdı ve maçın final periyoduna 4 sayı önde girdi: 61-57.

ANADOLU EFES ÜSTÜNLÜĞÜ BIRAKMADI

Final periyoduna Anderson ve Moerman’dan gelen üçlüklerle başlayan Anadolu Efes maçın bitimine 8 dakika kala farkı 10 sayıya çıkarttı: 67-57. İki takım karşılıklı sayılar kaydetmeye devam ederken, son 5 dakikaya 70-61’lik skorla girildi.

Barcelona Lassa farkı eritirken, son 1 dakikaya 75-71 Anadolu Efes üstünlüğü ile girildi. 30 saniye kala Moerman’ın üçlüğü ile rahatlayan Anadolu Efes, mücadeleyi 80-71’lik skorla kazandı ve Dörtlü Final’e katılmaya hak kazandı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder