1 Mayıs 2019 Çarşamba

Şaka değil gerçek: Nikâh masasına oturan damat, yanlışlıkla kayınpederi ile evlendi

Manisa’nın Soma ilçesinde nikâhlarını kıydıran çift evlilik cüzdanlarını alıp evlerine geldiklerinde hayatlarını şokunu yaşadı. Aile cüzdanına bakan damat cüzdanda, eşinin isminin yerine kayınpederinin isminin yazıldığını görünce şok oldu.

Resmi olarak kayınpederi ile evlenen damat, eşi ile birlikte yanlışlığın düzeltilmesi için nikah dairesinin yolunu tuttu.

Komedi filmlerine konu olan damadın yanlış kişi ile evlenmesi olayı, Denizli’de yaşayan Zekeriya Karataş ile nişanlısı Gülşah Yılmaz’ın başına geldi. Evlenmek için Soma Belediyesi Nikâh Dairesine giden çift, aile içinde yapılan sade bir törenle evlendi.

Nikâh memurunun hazırladığı evlilik kütüğüne imzalarını atan Zekeriya Karataş ile nişanlısı Gülşah Yılmaz, törenin ardından evlerine gittiklerinde aile cüzdanına baktıklarında hayatlarının şokunu yaşadı.

Damat Zekeriya Karataş, aile cüzdanındaki bilgiler kısmında eşinin adının yazıldığı yerde kayınpederi olan Muzaffer Yılmaz’ın (56) isminin yazılı olduğunu görünce gözlerine inanamadı. Ardından durumu anlamlandıramayan çift yaşadıklarını aile üyeleri ile paylaştı. Esprilerin havada uçuşmasının ardından çift yanlışlığın düzeltilmesi için tekrar nikâh dairesinin yolunu tuttu.

Yaşanan olay karşısında esprilerin uçuştuğunu anlatan Karataş, “Nikah kıyak için Soma Belediyesine gittik. Bütün işlemlerimizi halletmiştik. 15 dakika sonra nikâh kıyma işlemi başladı ve bitti. Biz tabi mutluluktan fotoğraf, video işlerini hallettik, şekerlerimizi yedi. Eve geldiğimizde tabii biz nikah defterini kontrol etmemiştik. Defteri kontrol ettiğimizde eşimin hiçbir yerde ismi geçmiyor. Sadece fotoğraf var. Muzaffer Yılmaz yazılı.” olduğunu görünce çok şaşırdıklarını vurguladı.

Evlilik cüzdanında ismi yazılı olan kişinin kayınpederi Muzaffer Yılmaz olduğunu belirten Zekeriya Karataş,  “İlk tabi biz hiç nikah defteri görmediğimiz için önce bir şoka girdik. Kontrol ettik tekrardan. Orada eşimin isminin yazması gerekiyordu. Tekrardan saat 16.00’da kıydığımız için geç vakitteydi. Belediyede kapanacaktı. Biz telaş içinde bir şekilde tekrar ulaştık. Nikah memurunu son anda merdivende yakaladık. Bizim başımızdan geçen bu durumu kendisine izah ettik.”

Olayı nikah memuruna anlatan çift, yanlışlık karşısında memurunda şaşırdığını ve fakat isimlerin kütüğe doğru bir şekilde işlendiğini söylediğini aktardı. Nikah memuru yanlışlığın defteri hazırlayan arkadaştan kaynaklanmış olabileceğini söylediğini belirten Karataş,  “Şu an da resmi olarak kayınpederimle evli olarak görünüyorum. Sebebi de nikâh defterinde öyle görünüyor olması. Şu an da resmiyette o şekilde.” şeklinde konuştu.

“Düzeltme tabi ki yapılacak.” diyen Karataş, “Bunun altına da ıslak imza olması gerekiyor tekrar düzeltme olduğu için. Bir iki gün içerisinde bunlar da düzeltilecek diye düşünüyorum. İnşallah kütükte de o şekilde görünmüyordur. O zaman boşanmaya doğru gidiyor olay. Biz bilmediğimiz için araştıracağız. Kütükte sıkıntı yoksa bir gün içerisinde çözülecek bir durum. İlk baktığımız da kayınpederim de şaşırdı, telaşlandı. Çünkü belki de dünya da ilk kayınpederi ile nikâh kıyılan bir insanım. Gittiğimizde ilk kayınpederimi aradık. Kütükte gerçekleşmemiş, düzeltilecek bir konu dedik. Kayın pederimde rahatladı. Mutlu olduk ama korktuk da.” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder