1 Mayıs 2019 Çarşamba

Zaytung haberi değil: Facebook’un yeni mottosu “Gelecek eşittir gizlilik”

Kullanıcılarının bilgilerini satma ve birçok veri skandalıyla gündeme gelen Facebook, yeni mottosunun “Gelecek eşittir gizlilik” olduğunu açıkladı.

Facebook’un her yılın nisan ayında düzenli olarak gerçekleştirdiği F8 Geliştirici Konferansı gerçekleşti. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, sosyal medya platformunun artık sadece ‘akış’a değil, kişiye özel gizli kısımları geliştirmek için mesai harcayacağını duyurdu.

“Geleceğin gizlilik olduğuna inanıyorum” diyen Zuckerberg “Bu, insanlara sunacağımız yeni hizmetimiz olacak” diyerek sözlerine devam etti.

Geçtiğimiz ay içerisinde teknoloji devi şirketin gizlilik konusuna yeniden odaklandığı söylendi.

Facebook’un WhatsApp, Instagram ve Messenger servisleri hakkında da konuşma yapan CEO, bu servislerin uçtan uca şifreleme teknolojisine çok yakında tamamen geçiş yapacağını bildirdi. Bununla beraber kullanıcıların mesajları, videolu sohbetleri ve dahası kişisel verileri, 3. kişiler tarafından elde edilse dahi hiçbir şekilde okunamayacak, anlamlandırılamayacak.

Geçmişte yaşanan kullanıcıların kişisel verilerinin 3. kişilerin ellerine geçmesi skandallarından kurtulup yeni bir başlangıç yapmak isteyen Facebook’un en büyük önceliği artık gizlilik olacak. Bu doğrultuda kullanıcılarının gizliliği, en çok kullanılan sosyal medya platformunun birincil önceliğe haline geliyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder