31 Mart 2019 Pazar

Sel Yayıncılık’tan bandrol skandalı

Sel Yayıncılık, Türkiye’nin önemli yazar ve yayıncılarından Ferit Edgü’nün kitaplarını korsan bastığı iddiasıyla gündemde.


SEL YAYINCILIK: ARAMIZDA ANLAŞTIK
Sel Yayıncılık adına sosyal medya hesabından açıklama yapan İrfan Sancı, “Bu bandrol meselesini, kimden ve neden kaynaklandığına dair detayları paylaşamayacağım ama Ferit Edgü bütün bunlardan haberdardır, hak kayıpları giderilmiştir. Kendisi konuyu anlamış ve anlayışla karşılamışsa da ‘ağzımızın tadı kaçtığı için’ yayıncılık ilişkimizi sonlandırmak durumunda kaldık” dese de; Ferit Edgü cephesinden gelen açıklama çok daha farklı.

FERİT EDGÜ: GÖRÜŞME DE ANLAŞMA DA YOK
Gazete Duvar’dan Anıl Mert Özsoy’un haberine göre “Hakkâri’de Bir Mevsim”, “Bir Gemide” gibi önemli eserlere imza atan “50 Kuşağı”nın önde gelen isimlerinden Ferit Edgü iddialarla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Geçen yılın nisan-mayıs aylarında, yayıncım Sel Yayıncılık kitaplarımın yayın satışıyla ilgili bazı yolsuzluklarını saptamış, kendilerinden beklediğim inandırıcı açıklamaları alamadığım için de tüm ilişkilerimi kesmiştim. Bu süreç içinde, İrfan Sancı’nın iddia ettiği gibi aramızda hiçbir açık görüşme olmamış, keza hiçbir uzlaşma gündeme gelmemiştir. Telif haklarındaki kayıplar karşılanmadığı gibi böyle bir öneri de almış değilim.” diyerek iddiaları yalanladı. Edgü sözlerini, “Gelişmekte olan Türk yayıncılığında entelektüel ahlaka sığmayan davranışların ortaya çıkmasından son derece üzgünüm. Böyle biline!” diye bitirdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder