30 Nisan 2019 Salı

Ünlü yönetmen ‘Sarı Yelekliler’i beyaz perdeye taşıyacak

Usta yönetmen Jean-Luc Godard yeni filmi için hazırlıklara başladığını açıkladı. Godard, yeni filminde sarı yelekliler hareketinin içinde yer alan bir kadının hikâyesini anlatacak.

KURGU VE GERÇEKLİĞE YENİ BİR YORUM
Son olarak Cannes Film Festivali’nde Özel Altın Palmiye ödülü kazanan İmgeler ve Sözcükler – Le livre d’image‘a imza atan usta yönetmen Jean-Luc Godard, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda sinemaseverleri sevindirecek bir açıklamaya imza attı. Les Inrockuptibles’a konuşan Godard, yeni filmi için hazırlıklara başladığını açıkladı. Her daim yeninin peşinden giden Godard, bu kez erkek arkadaşından yeni ayrılan sarı yelekli bir kadının hikâyesini beyazperdeye taşıyacak.

Son filminin neredeyse tamamını arşiv görüntüleriyle hazırlayan usta yönetmen, bu kez çekimlerin de yapılacağını ama bu çekimlerde oyunculara yer verip vermeyeceğini henüz bilmediğini belirtti. Haber bültenlerinde gördüğümüz insanları alıp belgesel ile kurgunun karıştığı durumlar içinde resmetmek istediğini söyleyen Godard, şimdiden çekmek istediği insanların listesini yapmış gibi görünüyor. Usta yönetmen, listedeki isimlerden birinin de Fransız yazar ve gazeteci Natacha Polony olduğunu ama Polony’nin kurmaca bir sahnede rol almayı kabul edip etmeyeceğini bilmediğini belirtiyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder