23 Mart 2020 Pazartesi

Akciğer ameliyatı yapılıp hapse geri gönderilen Yargıtay üyesi risk altında

Geciktirilen tedavisi nedeniyle akciğer zarı sıyrılan eski Yargıtay üyesi Mehmet Sait Demiröz, ameliyat edildikten sonra hapse geri gönderildi. Korona nedeniyle yüksek risk altında.

SEVİNÇ ÖZARSLAN

BOLD ÖZEL – Üç ay önce akciğer zarı iltihabı ameliyatı (ampiyem) geçiren Yargıtay eski üyesi Mehmet Sait Demiröz, tekrar cezaevine gönderildi. Konya Ereğli T Tpi Cezaevinde kalan 56 yaşındaki Demiröz, halen rutin kontrollere götürülmüyor. Cezaevlerinde oldukça yavaş olan sağlık hizmetleri koronavirüsü salgını dolayısıyla daha da yavaşladı. Hasta tutuklu yakınları bu yüzden çok endişeli.

“EŞİM ÖLÜMDEN DÖNDÜ”

3,5 yıldır tutuklu bulunan Demiröz’ün eşi Melek Demiröz, “Eşim ameliyat olmadan önce 6 ay hastaneye gitti geldi, gitti geldi. İlk başta nefes zorlukları vardı. 20 kilo kaybetti. Doktor için dilekçe verdi. Hemen götürmediler. Ya 3 hafta sonra götürdüler ya da götürdüler. O zaman da hiçbir tedavi yapılmadı. Ateşin var mı diye soruyorlar. İğne yapıp gönderiyorlar. Kaç kere böyle oldu. Ne bir film çekilde, ne bir incelemeye aldılar.” dedi.

Eşinin ölümden döndüğünü ifade eden Melek Demiröz, “Doktor, bir gün sonra gelseydi eşinizi kurtaramazdık, dedi. Son duruşması 27 Şubat’ta oldu. Ameliyat durumunu mahkemeye raporlarıyla sunmamıza rağmen dikkate almadılar, tahliye etmediler.” ifadelerini kullandı.

Melek Demiröz, cezaevi koşullarında ve şu andaki salgın şartlarında yaşamaya devam ederse eşinin organ yetmezliği sorunuyla karşılaşabileceğini, ayrıca kalp krizi riski bulunduğunu vurguladı.

KALBİ DURACAK DÜZEYE GELDİ

Melek Demiröz:

“6 ay önce aslında hastanede 3 gün yatmıştı. Diabetten dolayı. Eşimin şeker hastalığı yoktu ama cezaevinde şeker komasına giriyor. Vücutta enfeksiyon yükseldiği için Tip 2 adı verilen diabet ortaya çıkıyor. Ciddi nefes darlığı ve kilo kaybı şikâyeti ile hastaneye götürülüyor. Öncesinde iki hafta bu şekilde cezaevinde bekletiyorlar. Doktorların ifadesine göre hastaneye götürüldüğünde kalbi duracak düzeye gelmiş. Yüksek dozda insülin vererek şekerini düzeltiyorlar. Ama asıl sorun akciğerdeki enfeksiyon. Değerleri ne kadar yüksek görünse de öncesinde hiçbir doktor müdahale etmedi. Kaç ay boyunca.

CİĞERDE 1 CM KALINLIĞINDA ENFENKSİYON

Şeker tedavisinden 4 gün sonra tekrar hastaneye kaldırılıyor. Durumu artık son raddeye gelmiş. Ereğli Devlet Hastanesindeki doktor acilen bir röntgen çekilmesini istedi. Kendisine ‘Yarın seni Konya’ya göndereceğim’ demiş ama ertesi güne kalmadan hemen gönderildi. Akciğer zarı iltihabı teşhisi konuldu ve 16 Aralık 2019’da ameliyata alındı. Ciğerinde 1 cm kalınlığında enfeksiyon oluşmuş. Enfeksiyonun sıvısı, yaklaşık 1,5 kg ciğerine akmış. 7 saat süren bir bir ameliyatla ciğer zarını sıyırdılar.

7 gün içinde tekrar cezaevine göndereceklerdi, baktılar ki yara kapanmıyor, enfenksiyon devam ediyor, bu şekilde gönderemeyiz dediler. Tedavi süreci 3 haftayı buldu. 7 Ocak 2020’de taburcu oldu.

TEŞHİS GEÇ KONULDU, TEDAVİ GECİKTİ

Doktor dedi ki, tanı geç konulduğu için antibiyotik tedavisine cevap vermedi. Erken tanı konulup ilaç tedavisi yapılsaydı ameliyata gerek kalmayabilirdi. Şimdi enfenksiyon riski devam ettiği için her zaman bu riskle yaşamak zorunda. Kötü şartlarda, cezaevi koşullarında yaşama devam ederse organ yetmezliklerinden herhangi biri ortaya çıkabilir, böbrek yetmezliği gelişirse acil diyaliz tedavisi işlemi gerekebilir denildi. Kalp krizi riski de bulunuyor. Diabet olduğu için ise beslenmede sıkıntı çekiyor. Kilo alamıyor. Çok kilo kaybettiği için toparlanamıyor. ”

YARGITAY USULDEN BOZDU

Cemaat soruşturmaları kapsamında 21 Temmuz 2016’da tutuklanan Mehmet Sait Demiröz, iki ay Sincan Cezaevinde kaldıktan sonra Konya Ereğli T Tipi Cezaevine gönderildi. Hücrede kalan Demiröz 2 aydır 10 kişilik koğuşta yaşam mücadelesi veriyor. 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Demiröz’ün dosyası Yargıtay tarafından usul yönünden bozuldu. Mahkemesi devam ediyor. 26 Mart 2020’de duruşması görülecek.

Korona tehdidi cezaevlerinde: Tarsus’ta 4 bin kişi tehlike altında

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder