6 Mart 2019 Çarşamba

Beşiktaş ‘ta Güneş kararsızlığı 

Milli Takımın Arnavutluk ve Moldova maçlarında görev yapacak olan Şenol Güneş yarın saat 14.00’te basın toplantısı düzenleyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) 1 Haziran itibariyle el sıkıştığı Şenol Güneş’i 22 Mart’ta Arnavutluk ve 25 Mart’ta Moldova ile oynanacak 2020 Avrupa Şampiyonası eleme maçları için göreve davet etti. TFF’nin Milli Takım teknik direktörü ile ilgili madde gereği 18-26 Mart’ta tecrübeli çalıştırıcı Ay-Yıldızlı takımın başında olacak.

ARNAVUTLUK VE MOLDOVA MAÇLARINA ÇIKACAK

Şenol Güneş Milli Takımla anlaşmadan önce iki takımı aynı anda çalıştırmayı uygun bulmadığını ifade etmişti. Futbol Federasyonu 1 Haziran itibariyle Milli Takımın başına geçecek olan Güneş’i Arnavutluk ve Moldova karşılaşmaları için görevlendirdi. Güneş iki maçta da Ay-Yıldızlı takımın başında olacak.

BEŞİKTAŞ’TA KULİSLER KAYNIYOR

TFF’nin görevlendirmesi ile birlikte Beşiktaş camiasında da tek gündem Şenol Güneş haline geldi. Güneş’in hemen Beşiktaş’taki görevini bırakmasını isteyenlerin yanı sıra Konyaspor maçı sonrası ayrılmasını doğru bulan da var.  Güneş’in sezon sonuna kadar takımın başında kalmasını isteyen de.

Siyah-Beyazlı yönetim şimdilik tecrübeli çalıştırıcının sezon sonuna kadar takımın başında kalacağını belirtiyor. Kulislerde ise Şampiyonlar Ligi şansı kaybedilirse yeni teknik adamın şimdiden takımın başına geçmesinin doğru olacağı konuşuluyor.

Yönetim hocanın Beşiktaş’tan alacakları nedeniyle de olaya daha dikkatli yaklaşıyor. Şayet Şenol Güneş alacaklarının bir bölümünden feragat ederse ayrılığın erken gerçekleşmesi de mümkün.

TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARI

Şenol Güneş’in her halükarda 1 Haziran itibariyle görevi bırakacak. Beşiktaş yönetimi 2 aylık süreyi en iyi şekilde değerlendirerek takımın başına yeni bir teknik adam getirecek. İsmi güçlü olarak öne çıkan iki isim var. Birincisi Şenol Güneş’in de yardımcılığını yapan Guti. Diğeri ise Alanyaspor’u çalıştıran Sergen Yalçın.

Beşiktaş’ın eski 10 numarası istenmesi halinde sezon sonu itibariyle takımın başına geçmeye hazır. Ayrıca, Mehmet Özdilek, Rıza Çalımbay, Mircea Lucescu, Conte, Slaven Biliç, Tayfun Korkut gibi isimlerde gündemde yer alıyor.

GÖZLER ŞENOL GÜNEŞ’TE

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e 3-3’lük Fenerbahçe ve 2-2 biten Kayseri maçları sonrası ağır eleştiriler geldi. İki maçta da öne geçen Siyah-Beyazlı takım galibiyeti koruyamadı. Fatura Güneş’e kesildi. Konya maçında kaybedilecek puan ya da puanlar Şenol Güneş’in Kartal’ı erken bırakmasına neden olabilir.

Tüm bu tartışmalar içinde Şenol Güneş 7 Mart Perşembe(yarın) günü saat 14:00’te Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı yapacak. burada sorulara cevap vermesi bekleniyor.

TOPLANTI MİLLİ TAKIM İÇİN OLABİLİR

Şenol Güneş, Kayserispor maçı sonrası Milli Takım ile ilgili sorulara cevap vermemeyi tercih etti. Federasyonun görevlendirmesi sonrası Şenol Güneş’in bu sefer Milli Takım ile ilgili basın toplantısı yapacağı düşünülüyor. Hocanın Beşiktaş’ta ki görevini bırakacağını öne sürenler de var.

Ancak şu süreçte kesin olan Şenol Güneş 1 Haziran itibariyle resmi olarak Türk Milli Takımının başına geçecek. Beşiktaş’ı da sezon sonuna kadar çalıştıracak.

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder