6 Mart 2019 Çarşamba

Bunları Yaşayan Tek Çocuk Ben Değilim

Ben …., on yaşındayım. Benden küçük iki kardeşimle beraber üç kardeşiz. Annem ve babam öğretmen. Geçen yıl özel bir okulda dördüncü sınıftım. Okuduğum okulun dördüncü sınıflara özel bursluluk sınavı vardı. Eğer kazanabilirsem dört yıl ücretsiz okuyacaktım. Kirada oturuyorduk ve 3 kardeş olduğumuz için ailem için de çok iyi olacaktı. Onların yükünü hafifletmek için çok çalıştım.
Gece 12’ye bazen de bire kadar ders çalışıyordum.

Sonunda sınavda derece yaparak yüzde yüz burs kazandım. Ailem, öğretmenlerim ve ben çok sevindik. Her şey hayallerimdeki gibi güzel gidiyordu. Ama yaz tatilinde birden okulum kapatıldı. Sadece okulum kapanmadı ben okulsuz annem de işsiz kaldı. Ardından babamı da çalıştığı devlet okulundan ihraç ettiler. Babamlar mahallede yakın okul var oraya gidersin, iyi olur diye güzel şeyler söyleyip üzüntümü gidermeye çalışıyorlardı.

Kısa bir süre sonra sabahın erken saatlerinde bir gürültü ile uyandım. Evimize polisler gelmişti. Evimizin her yerini aradılar. Benim kitaplarıma kardeşlerimin oyuncaklarına kadar her şeyi aradılar. Sonra babamı da alıp gittiler. Babam suçluymuş. Babam öğretmendi. Bir öğretmen ne suç işleyebilir ki? Üstelik babam çok iyi bir öğretmendi.

Çalıştığı okuldaki bütün öğrenciler babamı çok severdi. O gün çok ağladım. Beş kişilik ailemiz artık dört kişi kaldı. Hiçbir şey eskisi gibi değil. O günü unutamıyorum. O günden sonra her kapı çaldığında yine polisler mi geldi diye çok korkuyorum. Tabii babam olmayınca ve annem de çalışamadığı için paramızda çok yok.

Babam arabamızı satmıştı. Şimdilik annem ihtiyaçlarımızı arabanın parasıyla karşılıyor. İnşallah babam yakında hapisten çıkar. O zaman yine parka alışverişe gideriz. Aslında bu yaşadıklarımızın sadece kötü bir rüya olmasını istiyoruz annemle. Şu anda istediğim tek şey annem ve babamla ve kardeşlerimle beraber bir arada yaşamak. Her şey bir anda bozuldu. Bir gecede hayatımız altüst oldu. Ama ben biliyorum Allah beni duyuyor. Benim, annemin ve kardeşlerimin gözyaşlarını görüyor. Bunları yaşayan tek çocuğun ben olmadığımı biliyorum. Allah benim gibi olan tüm çocukların sesini duyuyor ve bizi babamıza kavuşturacak!



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/03/06/bunlari-yasayan-tek-cocuk-ben-degilim/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder