20 Mart 2019 Çarşamba

Gül’den Erdoğan’a üstü örtülü ‘Yeni Zelanda Başbakanı’nı örnek al’ tavsiyesi

Yeni Zelanda’da Müslümanların camide sosyal medyadan canlı yayınla katledilmesi tüm dünyayı sarsarken Yeni Zelanda, tam bir demokrasi tavrı sergiliyor.

Başta başbakan Jacinda Ardern olmak üzere 7’den 70’e Müslümanlarla dayanışma gösteren Yeni Zelanda, krizi çözme adına sergilediği performans ile takdir topluyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ise bu katliamı seçim malzemesi yapması eleştiri konusu.

SAĞDUYULU KONUŞMA, KUŞATICI POLİTİKA

Bir süredir yeni parti iddialarının etrafında ismi geçen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, isim vermeden Erdoğan’a tavsiyede bulundu. Kişisel Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Gül, “Yeni Zelanda’da yaşanan tüyler ürpertici katliam sonrasında Başbakan Jacinda Ardern’in yaptığı sağduyulu konuşmalar, ortaya koyduğu kuşatıcı politika ve sergilediği samimi ve kararlı tavır tüm liderlerin örnek almasını gerektirecek niteliktedir” ifadesini kullandı.

GÖRÜNTÜLERİ GÖSTERMESİ HAKSIZLIK

Öte yandan Erdoğan’a bir tepki de yine Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı’ndan geldi. Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, bu görüntülerin gösterilmesinin “büyük bir haksızlık olduğunu” ve ülke dışında yaşayan vatandaşlarını tehlikeye attığını söyledi.

İNGİLİZ BASINI ERDOĞAN’I ELEŞTİRDİ

İngiliz basını da Erdoğan’ın Yeni Zelanda saldırısının görüntülerini dev ekranda göstermesi ve Çanakkale Savaşı’nın yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmada Batı’yı hedef almasını eleştiren yazılar yayımladı.

Abdullah Gül’den Erdoğan’a dava adamlığı göndermesi: Erbakan kutuplaştıran birisi değildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder