30 Nisan 2019 Salı

NASA: Büyük bir göktaşı Dünya’ya çarpabilir

NASA yöneticisi Jim Bridenstine, Dünya’ya çarpıp büyük çapta felakete sebep olabilecek bir göktaşı tehdidinin söz konusu olduğunu açıkladı.

Bridenstine bu fikrini, Washington’da yapılan 2019 Gezegen Savunma Konferansı’ndaki konuşmasında dile getirdi. Konuşmanın konusu ise ABD’nin neden meteor olaylarına karşı savunmasını geliştirmesi gerektiği idi. Konferansta bir de tatbikat ile meteor çarpması durumunda yapılacaklar açıklandı.

Bridenstine, “İnsanların, bunun filmlerle alakası olmadığını anlamasını sağlamalıyız. Bu filmlerle alakalı değil” dedi.

Chelyabinsk Olayı gibi olaylardan dem vuran yönetici, burada önemli olanın “bildiğimiz tek gezegeni korumak” olduğunu söyledi. 2013 yılında yaşanan olayda, 1.600 kişi yaralandı ve Hiroşima’ya atılan atom bombasından 20 kat daha güçlü bir şok dalgası ortaya çıktı.

Bu türden olaylar ortalama 60 yılda bir gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yüz yılda üç defa bu çapta bir çarpışma oldu. Bridensteine’e göre bu türden büyük bir çarpmayı bir daha göreceğiz.

NASA’nın bu tür tehlikeli gök cisimlerini takip ettiğini ve yüzde 90’ını gözlemlediğini söyleyen Bridenstine, gezegen savunmasının da NASA’nın diğer görevleri kadar önemli olduğunu belirtti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder