21 Mart 2019 Perşembe

+1 Farkı Olan Koşulsuz Sevgi Filmleri

Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü… Down sendromlu olmayanlardan sadece +1 farkı olan bireyler etrafında gelişen sekiz çarpıcı filmi sizler için derledik.

WHERE HOPE GROWS

Kişisel problemlerinden dolayı profesyonel kariyerine ara vermiş olan bir beyzbol oyuncusu, yerel bir süpermarketin manav bölümünde çalışan down sendromlu genç Produce ile arkadaş olur ve birdenbire uykusundan uyanıp, canlanır. Artık hayatının bir anlamı ve amacı vardır.

MONİCA AND DAVİD

Down Sendromlu iki birey olan Monica ve David’in birbirlerine olan aşkı ve evlilik yaşantıları üzerine bir belgesel olan bu film hem işlediği konunun özgünlüğü ve gerçekliği, hem de daha önce eşine rastlanmamış olmasıyla dikkat çekiyor.

CAFE DE FLORE

Cafe de Flore hem bir adamla bir kadın arasındaki aşk hikâyesini hem de bir anne ile Down Sendromlu oğlunun arasındaki sevgi bağını anlatıyor. Aşk fantastik ve mistik bir kapıdan bakan film birbirine paralel iki hikâye üzerinden ilerliyor. Bir hikâyede 1960’lara giderken, ikincisinde günümüzden devam ediyor.

LE HUİTİÈME JOUR

Georges, Down sendromu olan ve bir mental klinikte hayatını sürdürmekte olan bir adamdır. Harry ise günlerini oldukça meşgul geçiren bir iş adamıdır. İş hayatında çok başarılıdır ancak karısının iki çocuğunu da yanına alarak kendisini terk etmesinden sonra bir türlü belini doğrultamamış ve sosyal hayata atılamamıştır. Bu iki apayrı insanın hayatı çeşitli tesadüflerin akabinde kesişmek üzeredir.

GHADİ: BİR MELEK YARATMAK

Lübnan sinemasına ait olan “Ghadi: Bir Melek Yaratmak” oldukça eğlenceli bir film diyebiliriz. Balkona çıkıp sürekli bağıran Ghadi, Down sendromlu bir çocuktur ve mahalleli ondan rahatsız olmaktadır. Bu duruma çok üzülen babası ise halka onun bir melek olduğunu inandırmaya çalışmaktadır.

BE MY BABY

Nicole 18 yaşını yeni doldurmuş Down sendromlu genç bir kızdır. Oda tıpkı yaşıtları gibi normal olmak, evlenip çocuk yapmayı istemektedir.

24 HAFTA

Bu filmde yönetmen kürtaja oldukça çarpıcı bir şekilde bakmakta ve bunu seyircinin adeta gözüne sokmaktadır. Astrid yaşadığı ülkede son derece ünlü bir komedyendir ve hamile olduğunu öğrenir buna sevinen Astrid bebeği doğuracaktır ancak bebeğin Down sendromlu olduğunu öğrenince aldırmak ve doğurmak arasında ikilem yaşamaktadır.

YENİ DÜNYA

Taşranın kalbinden koparak büyük şehre, İstanbul’a göçen Soner ve ailesi zorlu bir yolculuğa adım atmıştır. Ailenin çocuğu down sendromludur ve İstanbul’da eğitim görmesi gerekmektedir. Devletin down sendromlu Soner’e vereceği maaş ailenin İstanbul’daki tek geçim umududur. Soner ve ailesi bir süre sonra metropol hayatının köyden ne kadar farklı olduğunu görecektir.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder