28 Temmuz 2021 Çarşamba

AİHM’nin kararı sonrası hükumetten ByLock’u kurtarma planı: Programın sahibi Keynes 5 yıl sonra tutuklandı

AİHM’nin ByLock’un tutuklama için yeterli delil olmadığı kararının ardından AKP hükumetinden dikkat çeken bir hamle geldi. AİHM’in verdiği karardan bir ay önce 5 yıldır tutuklanmayan ByLock’un lisans sahibi David Keynes’in İstanbul’a gelip teslim olduğu açıklandı. Hükumet kontrolündeki AA ise Keynes haberini 49 gün sonra servis etti. Hükumetin AİHM kararıyla hukuken çöp delil olan ByLock’u kurtarmak istediği belirtiliyor.

BOLD – Türkiye’de 15 Temmuz sonrası 95 bin kişinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen ByLock ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. ByLock’un lisans sahibi David Keynes’in 9 Haziran’da İstanbul’a gelerek teslim olduğu ve tutuklandığına dair gelişme Anadolu Ajansı tarafından bugün servis edildi.

2020’DE YAKALAMA EMRİ ÇIRARTILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ByLock’un lisans sahibi David Keynes hakkında 17 Aralık 2020’de yakalama emri çıkartıldı. AA haberine göre Keynes’in avukatı, 4 Mart 2021’de dilekçe verdi. Dilekçede Keynes’in Türkiye’ye gelerek etkin pişmanlık hükümleri kapsamında beyanda bulunmak istediğini bildirdi.

TUTUKLANACAĞINI BİLE BİLE TESLİM OLDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Keynes’in avukatı arasında yapılan ikna görüşmeleri sonuç verdi. 9 Haziran saat 10.20 sıralarında İstanbul Havalimanı’na gelerek kendiliğinden teslim olan Keynes, burada gözaltına alındı.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, ABD’de vatandaşlık alarak Alpaslan Demir olan ismini değiştiren ve ByLock’un patentinin kendisine ait olduğunu beyan eden David Keynes, 9 Haziran’da tutuklandı. Keynes hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteyen iddianame, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

BYLOCK’U APPLE STORE YÜKLEDİ

Haberde Keynes’in etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini beyan ettiği belirtildi. Keynes’in Gülen Hareketinde kütüphane sorumlusu olarak görev yaptığı belirtilerek, “Kriptolu yazışma programının alan adı kiralanması, Google Markete ve Apple Markete yüklenmesinde kimlik ve kredi kartı bilgilerini kullandırtarak yardımda bulunduğu anlaşılmıştır” denildi.

ÇÖP OLAN BYLOCK DELİLİNİ KURTARMA PLANI

AKP hükumetine bağlı Anadolu Ajansı’nın 9 Haziran’da tutuklanan David Keynes’le ilgili haberi 49 gün bekletip AİHM’nin ByLock’un tutuklama için delil olmadığı kararının ardından servis etmesi dikkat çekti. Hükumetin AİHM kararıyla hukuken çöp bir delil konumuna düşen ByLock’un münhasıran Gülen Hareketi mensuplarınca kullanılan bir kripto program algısını güçlendirmek için yaptığı belirtiliyor.

MİT BENİ BİLMEMESİ İMKANSIZ AMA 15 TEMMUZ’DA TÜRKİYE’DEYDİM

Keynes, 24 Ekim 2016 tarihinde Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz’a röportaj vermişti. ABD’de yapılan röportajda ilginç açıklamalar yapan Keynes, 15 Temmuz’da Türkiye’de olmasına rağmen tutuklanmadığını açıklamıştı. Röportajda 17 Haziran 2016 tarihinde Türkiye’ye giriş yaptığı ve darbe teşebbüsünden sonra, 7 Ağustos 2016’da Türkiye’den ayrıldığını söyleyen Keynes, “MİT’in bilmemesi imkansız. Pasaportumla senede iki kere girip çıktım. Ben darbede de darbe sonrasında da Türkiye’de bulunuyordum. Kendimi takip altında hissetmedim” dedi. Keynes, Apple Store’da ByLock’un sahibi olarak gözükmesine karşın MİT veya devlet tarafından kimsenin kendisine başvurmadığını açıklamıştı.

Türkçe öğretmenliğinden bilgisayar programcılığına bir başarı hikayesi

AİHM’nin kararı sonrası hükumetten ByLock’u kurtarma planı: Programın sahibi Keynes 5 yıl sonra tutuklandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder