6 Mart 2019 Çarşamba

Alman siyasetçi Weber: Türkiye ile müzakereleri kesin talimatı vereceğim

İşadamı Osman Kavala ve 16 aktivist hakkında hazırlanan Gezi Parkı eylemleri iddianamesi, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği’nde (AB) görevli siyasetçilerin gündemindeydi.

Avrupa Komisyonu Başkanlığı için en muhtemel aday olarak görülen Alman siyasetçi Manfred Weber de Almanya’da yaptığı bir konuşmada “Türkiye, AB üyesi olamaz, bunu netleştirelim” ifadelerini kullandı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, “Türkiye’de yetkili makamları, eleştirel veya muhalif sesleri dinlemeye davet ediyorum” dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin 40’ıncı oturumunda dünyadaki insan hakları hakkında yıllık raporun sunumu yapıldı.

GEZİ İDDİANAMESİ BM GÜNDEMİNDEYDİ

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet burada yaptığı konuşmada, “Türkiye’de yetkili makamları, eleştirel veya muhalif sesleri dinlemeye davet ediyorum. İnsan hakları savunucuları, akademisyenler ve gazeteciler de dahil olmak üzere. Bu kişilerin istikrarsızlaştırıcı güçler olmasından ziyade sosyal diyaloğa katkıda bulunan kişiler olarak görülmesini talep ediyorum. 2013 yılında yaşanan protestolarla ilgili olarak 16 sivil toplum eylemcisinin hükümeti devirmeye teşebbüsten yargılanması uluslararası hukuk standartlarının dışındadır” ifadelerini kullandı.

MUHTEMEL AP BAŞKANI WEBER: MÜZAKERELERİ KESİN TALİMATI VERECEĞİM

Avrupa Parlamentosu’ndaki en büyük grup olan ve merkez sağ partilerin yer aldığı Avrupa Halk Partisi Birliği (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber ise Almanya’nın Bavyera eyaletinde gerçekleştirdiği konuşmada, “Türkiye, AB üyesi olamaz, bunu netleştirelim” ifadelerini kullandı.

Weber, “Herkes Türkiye ile daha yakın işbirliği ve daha iyi ilişkiler kurulması gerektiğini söyleyip duruyor ancak ben komisyon başkanı seçilirsem Brüksel’deki birimlerime üyelik müzakerelerini kesmeleri talimatını vereceğim” ifadelerini kullandı.

Alman siyasetçi Weber, yaklaşan Avrupa seçimlerinde Komisyon Başkanlığı için en muhtemel aday olarak görülüyor.

Osman Kavala ve 16 kişi hakkındaki Gezi Parkı iddianamesi kabul edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder