4 Mart 2019 Pazartesi

“Başakşehir’e verin kupayı olsun bitsin”

Başakşehir 54 puanla zirvede tek başına kaldı. Hakem Fırat Aydınus’a ise tepki var. Milletvekili Veli Ağababa sert çıktı.

Süper Lig’in 24. haftasında Medipol Başakşehir deplasmanda Yeni Malatyaspor’u 2-0 mağlup etti. Galatasaray ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesiyle birlikte Lacivert-Turunculu ekip en yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 8’e yükseltti. Şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Ancak ev sahibi Malatyaspor ise sonuca tepkili…

KOYUN GİBİ KONUŞMAYALIM”

Malatyaspor cephesi kaybedilen mücadele sonrası hakem Fırat Aydınus’a büyük tepki gösterdi. Arda Turan’ın ceza sahası içinde düşmesine penaltı çalan ve VAR kontrolü dahi yaptırmayan Aydınus’un yönetimini Malatyaspor başkanı Adil Gevrek de eleştirdi.

Gevrek, “Video Yardımcı Hakem’e (VAR) gidilmiyor. Hiçbir şekilde VAR’ın başındaki hakemler uyarmıyor mu? Bu yapılan haksızlıktır. Şimdi burada konuşacağız, ‘Niye konuştun?’ diye ceza kesecekler. O zaman susalım, koyun gibi konuşmayalım. Bütün bu futbolcuların ve şehrin emeği bir kişi tarafından çalınsın. Artık yeter.” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ AĞABABA DA TEPKİLİ

Başakşehir maçını takip eden Malatya milletvekili Veli Ağbaba da pozisyonun görüntülerini paylaşarak tepki gösterdi. Ağababa, “Bu görüntü Türkiye futbolunun içinde bulunduğu durumun özetidir. Faul yapan futbolcu kart görecek diye beklerken, penaltıyla ödüllendiriliyor.

Çürümüşlük, kayırma,kollama hayatın her alanında. Başakşehir’i maçlara çıkarmayın artık. Verin kupayı olsun bitsin!!!” şeklinde çıkış yaptı.

 TRABZON’A DA HAKEME TAKILDI

Süper Lig’in 18. haftasında oynanan Trabzonspor-Başakşehir maçında da hakemlere büyük tepki vardı. Başakşehir’in 4-2 kazandığı mücadeleyi Umut Meler yönetirken VAR hakemliğini ise Fırat Aydınus yaptı. Bu kritik maç zirve açısından da büyük önem taşıyordu.

HALUK ŞAHİN: DÜDÜKLERİ GÜMÜŞ’TEN, Mİ DEMİRDEN Mİ?

Bordo-Mavili takımın yöneticisi Haluk Şahin, 11 yanlış kararın verildiğini, emeklerinin çalındığını ve Türkiye’ye tiyatro izlettirildiğini savundu. Şahin tepkisini şöyle dile getirdi: Fırat Aydınus’un düdükleri ‘gümüş’ten mi, yoksa ‘demir’den mi?

Fırat Aydınus’un zihinleri maçı yönetmek ile ligi yönetmek arasında sıkışıp kalmış. Müsabaka başladığı anda, ligi yönetmek ve sıralamaya etki etmek için sahaya çıktıklarını sadece biz değil, tüm Türkiye çok net bir şekilde gördü.

ARDA VE EMRE’YE SES YOK

Başakşehir’in iki önemli ismi Arda Turan ile Emre Belözoğlu’nun saha içindeki davranışlarının hakemler tarafından görmezden gelinmesine de itiraz var. Rakibe sert girdiklerinde hakemler kart göstermekte daha toleranslı davranıyor. Lehlerine ise daha kolay düdük çalıyorlar.

Son Malatya maçında da yorumcular penaltı verilen pozisyonda Arda Turan’ın Bülent Cevahir’e faul yaptığını belirtiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ETKİSİ

Geçen yıl Süper Lig’in 29. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile Başakşehir’in maçı vardı. Maç öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Medipol Başakşehir ile ilgili çağrıda bulunarak “Başakşehir tribünlerinin dolması lazım” diyerek Turuncu-Lacivertli takıma destek verdi.

BAŞAKŞEHİR MAÇINA GELİRİM”

Erdoğan kulübün başarılarına vurgu yaparak “Tribünleri Başakşehir gençliğinin doldurması lazım. Gençler buna var mıyız? Şampiyonluğa oynuyorsunuz, tribünlerin dolması lazım. Bunu halletmeniz lazım.

Bakın, aniden bir sürpriz yaparım, Başakşehir’in bir maçına gelirim… Tribünleri boş görürsem olmaz” ifadelerini kullanmıştı. Mücadeleyi Galatasaray 2-0 kazanmış ve şampiyon olmuştu.

 

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder