6 Mart 2019 Çarşamba

Digiturk’ün futbol paketleri mahkemelik oldu

Rekabet Kurumu, Digiturk’ün üst kuruluşu olan Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş. hakkında ticari paketlerin fiyatlandırma davranışları ve bayilik sistemi nedeniyle soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, ücretli yayın servisi Digiturk’ün üst kuruluşu olan Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş. ve 48 Digiturk bayisi hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın gerekçesi olarak Türkiye Süper Ligi ve 1. Ligi müsabakalarını içeren ticari paketlerine ilişkin fiyatlama davranışları ve bayilik sistemi gösterildi.

Açıklama şu şekilde:

“Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş.’nin Türkiye Süper Ligi ve 1. Ligi müsabakalarını içeren ticari paketlerine ilişkin fiyatlama davranışları ve bayilik sistemiyle ve Digiturk bayisi sıfatı ile bu ticari paketleri arz eden teşebbüslerin fiyatlama ve pazar paylaşımı davranışlarıyla 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belgeleri ve yapılan tespitleri 07.02.2019 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak; Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş. (ve 48 Digitürk bayisi) hakkında soruşturma açılmasına, 19-06/45-M sayı ile karar verdi.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder