5 Mart 2019 Salı

En iyi tasarıma sahip 10 gazete seçilecek

BOLD

Merkezi ABD’nin Orlando kentinde bulunan Uluslar arası meslek örgütü Haber Tasarım Derneği’nin (SND) her yıl düzenlediği “Dünyanın En İyi Tasarımlı Gazeteleri” yarışmasında 2019’un finalistleri belli oldu. Zaman Gazetesi’nin birçok ödül aldığı yarışmada, Türkiye’den hiçbir gazete iki yıldır aday olamıyor. 

Journo.com.tr’nin haberine göre Steve Dorsey, Javier Errea, Bill Gaspard, Suzette Moyer ve Shazna Nessa’dan oluşan jüri dünyanın dört bir yanından gösterilen 100’ü aşkın aday arasından 10 gazeteyi finalist olarak seçti. Kazanan gazetenin 4 Nisan’da Chicago’da düzenlenecek törenle açıklanacağı yarışmada sadece estetik ölçütler esas alınmıyor.

Güçlü bir gazetecilik içeriği, çeşitlilik, istikrar ve sürpriz gibi unsurların yanı sıra, bir gazetenin ‘okurların ve topluluğun ihtiyaçlarına’ odaklanması da jüri tarafından ‘çok önemli’ bir ölçüt olarak sayılıyor. ABD ve Avrupa merkezli yayınların arasında Güney Amerika gazetelerinin de dikkat çektiği bu yılın 10 finalisti şöyle: La Nación (Arjantin), Politico (Belçika), Die Zeit (Almanya), La Repubblica (İtalya), El Comercio (Peru), The Guardian (İngiltere)

4 Mart 2016’da devlet tarafından el konulan ve daha sonra kapatılan yarışmaya önceki yıllarda Zaman Gazetesi katılmış ve birçok ödül almıştı. Gazetenin tasarımlarını 2,5 yıldır tutuklu bulunan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni, tasarımcı Fevzi Yazıcı ve ekibi yapıyordu.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder