5 Mart 2019 Salı

Erdoğan tekrar gıda sektörünü hedef aldı, “Yola gelecekler” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler kapsamında İstanbul Esenyurt’ta yaptığı konuşmada gıda sektörünü hedef aldı.

Zincir marketler ve gıda toptancılarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart’a kadar bu iş düzene girdi girdi, girmedi yeni planlamamız var. Ya yola gelecekler, ya yola gelecekler.” sözleri ile tehdit etti.

Esenyurt’ta seçmenlere hitap eden Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun Tanzim Satış Noktaları’nı eleştirmesine kızan Erdoğan, “Bay Kemal bizimki senin gibi hastanelerdeki o dertlilerin kuyruğu değil, yokluk kuyruğu değil, bizimki varlık kuyruğu varlık.” ifadelerini kullandı.

Tanzim Satış Noktaları ve Ticaret Bakanlığı’nın denetimlerine rağmen gıda fiyatlarındaki artışı durduramayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce “Gıda terörü estiriyorlar” diyerek eleştirdiği gıda toptancılarını ve zincir marketleri hedef aldı.

“Şimdi 31 Mart’a kadar bu iş düzene girdi, girdi.” diyerek konuşan Erdoğan, “Girmedi yeni planlarımız var. Benim vatandaşım artık mahallesine kadar ulaşacak bu gıda ürünlerini temin edecek. Gerekirse daha da fazla bu yelpazeyi genişleteceğiz. Ya yola gelecekler, ya yola gelecekler. Biz vatandaşımızı aracılara, tefecilere, fırsatçılara sömürtmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Tanzim satışlar işe yaramadı, şubatta gıda enflasyonu yine arttı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder