5 Mart 2019 Salı

Erdoğan’ın hedef gösterdiği HDP’nin ilçe binası 5 kez saldırıya uğradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli olarak hedef tahtasına koyduğu ve “Bu ülkede yerleri yok” dediği Halkların Demokratik Partisi’nin Ankara Keçiören ilçe binası 2 haftada 5 kez saldırıya uğradı.

BOLD

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Diyadin Fırat’ı belediye eşbaşkan adayı olarak gösterdiği Ankara’nın Keçiören ilçesinde parti binasına 2 haftada 5 kez saldırı düzenlendi. Binanın camları kırılırken bayraklar da ateşe verildi. HDP Keçiören İlçe Eşbaşkanı Türkan Konukçu, akşamları bayrak astıklarını ancak sabah bunları yakılmış bulduklarını söyledi.

POLİS KAYITLARI SİLDİ İDDİASI

MA’nın haberine göre saldırıda polisin de rol aldığını düşündüklerini söyleyen Konukçu, “Bizim ilçe binasının önünü gören güvenlik kamerası var. Bayraklarımızın yakıldığı gün emniyetten, TEM’den inceleme yapmaya geldiler. Polise güvenlik kamerasından bahsettik. Gidip baktıktan 3 saat sonra beni de çağırdılar. ‘Siz de bakın görünürde hiç kimse yok’ dediler” ifadelerini kullandı.

Bu kameranın 24 saat boyunca giriş çıkışları kontrol edebildiğini belirten Konukçu, “Ben görüntülere baktığımda belli kısımları sildikleri çok belliydi. Çünkü arkadaşım ilçe binasının önünden geçerken bayrakların yakılmış olduğunu fark edip bana haber vermişti. Ama arkadaşın görüntüsü yoktu” dedi.

ÇOCUKLARIN BİLE KULLANILDIĞINI GÖRÜYORUZ

Bayrak yakmalardan sonra bu seferde kimliği belirsiz kişiler tarafından parti binasının camlarının kırıldığını dile getiren Konukçu, “Sabah geldiğimde camların kırık olduğunu gördüm. Türk bayrağı giydirilmiş 7-9 yaşlarındaki çocuklar ilçe binasının önünden gidip gelmeye başladılar. Etraftaki binaların camlarına da Türk bayrağı astılar. Çocukların bile kullanıldığını görüyoruz. Bu nasıl bir zihniyet gerçekten anlamak zor” diye konuştu.

ERDOĞAN TERÖRİST DEYİNCE SALDIRIYI HAK GÖRÜYORLAR

Cumhurbaşkanın terörist olarak nitelendirmesi ile bazı kişilerin de kendilerine saldırmayı, bayraklarını yakmayı bir hak olarak gördüklerini belirten Konukçu, her şeye rağmen seçim çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. HDP’nin başka partilere benzemeyeceğini dile getiren Konukçu, baskı yapıldıkça güçlendiklerini ifade etti. Barış dilimizden asla ödün vermeyeceklerini söyledi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder