4 Mart 2019 Pazartesi

Halikarnas Balıkçısı Mavi Sürgün’le Sahnede

Halikarnas Balıkçısı olarak anılan Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın İstiklal Mahkemeleri’nde başlayıp Bodrum’a (Halikarnas) sürgün olmasıyla devam eden macerasını anlattığı Mavi Sürgün tiyatroya uyarlandı.

Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum’u

İRONİK BİR SÜRGÜN HİKAYESİ

Cevat Şakir, nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı, Mavi Sürgün isimli kitabında, İstanbul-Üsküdar’da yaşarken nasıl bir anda kendisini Ankara’da İstiklal Mahkemesi’nde bulduğunu ve oradan da sürgüne Bodrum’a nasıl vardığını anlatır. İronilerle dolu bir metindir Mavi Sürgün. İsmiyle müsemma, sürgün olsa da, mavidir, özgürlüğe doğrudur. Cevat Şakir, Bodrum’da bambaşka bir insana dönüşür. Artık Halikarnas Balıkçısı’dır. Deniz ve Bodrum onu bambaşka yapmıştır.

Mavi Sürgün’ün ilk baskısı 1961’de yapıldı

Okuyan herkese dokunabilen ve ilham olan bu eser, şimdi sahneye uyarlandı. Eser beş bölümden oluşuyor. Beyti Engin’in yöneteceği eserin müzikleri Sabri Tuluğ Tırpan’a ait. Sahnede anlatıcı olarak Yetkin Dikincileri göreceğiz. Kardeş Türküler’in solistlerinden Feryal Öney de vokaliyle gösteriyi zenginleştirecek. 15 Mart Cuma akşamı saat 20:30’da İş Sanat’ta ilk kez sahnelenecek olan gösteriyi, kahramanlarıyla konuştuk…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder