5 Mart 2019 Salı

HDP İstanbul yarışına 13 ilçede katılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul’un 13 ilçesinde belediye eşbaşkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarıyla seçime girecek. 15 ilçede ise sadece belediye meclis üyeleriyle yarışacak.

HDP 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin İstanbul’un 13 ilçede belediye eşbaşkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarıyla seçime gireceklerini duyurdu. HDP İstanbul’da göstereceği adayları 6 Mart tarihinde düzenleyeceği etkinlik ile tanıtacak.

Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak programa, HDP Sözcüsü Saruhan Oluç ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit katılacak.

11 İLÇEDE SEÇİME KATILMAYACAK

HDP’nin seçime katılmayacağı ilçeler: Adalar, Bakırköy, Şişli, Çatalca, Maltepe, Ataşehir, Avcılar, Beşiktaş, Kadıköy, Sancaktepe, Kartal.

HDP’nin sadece belediye meclis adayı göstereceği ilçeler: Şile, Tuzla, Üsküdar, Pendik, Beyoğlu, Eyüp, Sarıyer, Zeytinburnu, Fatih, Bahçelievler, Beylikdüzü, Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Silivri.

13 İLÇEDE HEM BAŞKAN HEM MECLİS ÜYESİ

HDP’nin belediye eş başkan ve meclis üyesi adaylarıyla seçime katılacağı ilçeler: Beykoz, Çekmeköy, Sultanbeyli, Ümraniye, Bayrampaşa, Esenler, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Arnavutköy, Bağcılar, Başakşehir, Güngören.

ANKARA’DA 4 İLÇE’DE YARIŞACAK

HDP Ankara da ise Bala, Çankaya, Keçiören ve Haymana’da belediye eş başkan adayları ile yarışa katlacak. Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayacak olan HDP, Ankara’nın tüm ilçelerinde belediye meclis üyelikleri için aday çıkaracak.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder