5 Mart 2019 Salı

‘Kayyumları silip atacağız, arkalarına dahi bakamayacaklar’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, yerel seçim çalışmalarını Ağrı ve Van’da sürdürdü.

MA‘nın aktardığına göre, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin bugünkü programının ilk durağı Ağrı’da yaptığı konuşmada ülkenin büyük bir adaletsizlik ve hukuksuzluk girdabında olduğunu söyledi.

İş insanı Osman Kavala ve 16 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebiyle hazırlanan Gezi iddianamesi ile ilgili konuşan Temelli, “Saçma sapan bir iddianame. Gezi’yi 1960 darbesine bağlayacak kadar akıllarını yitirmişler.” dedi.

‘KAYYUMLARI SİLİP ATACAĞIZ’

HDP’nin kazandığı belediyelerden 96’sına kayyım atandığını hatırlatan Temelli, şöyle devam etti:

“31 Mart’ta bu kayyumların hepsini silip atacağız. Sokaklarımızda görüntüsü bile kalmayacak. Arkalarına bakmadan gidecekler. Yaptıkları da yanlarına kar kalmayacak. Kayyumlardan kurtulacağız ve daha fazla belediyede iktidar olacağız. Yerelde iktidar olacağız ki bu ülkeye barış ve huzur gelsin. Bu ülkeden ‘defolun gidin’ diyor. Sen kimi kimin memleketinden kovuyorsun. Ortaokul coğrafya bilgisi ile bizi mi kovuyorsun. Burası bizim ortak vatanımız. Demokratik Cumhuriyeti kurana kadar burada mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin tarihini, geleneğini bilmiyor, halkını tanımıyor. Tanısaydı böyle konuşur muydu? Ona bu ülkenin tarihini de, kültürünü de öğreteceğiz. Tıpkı bundan önce öğrettiklerimiz gibi, buna da öğreteceğiz, bu da öğrenecek.”

‘HALK AKP’DEN KURTULMAK İÇİN 31 MART’I BEKLİYOR’

Halkın AKP’den kurtulmak için 31 Mart tarihini beklediğini ifade eden Pervin Buldan ise, “O belediyelere kayyum atamak bir halkın iradesini inkar etmeyi kullanacağımız oylarımızla mutlaka açığa çıkaracağız. Başkale de bizim olacak. Buraya da kayyum atadılar. Van ve bütün ilçelerine kayyumlar atadılar. O kayyumlar ne yazık ki Kürt halkının bütün değerlerini yerle bir etmeye çalıştılar. Van Belediyesi 2 bine yakın işçiyi işten çıkardı. Van Belediyesi’nin yüz akı olan Bekir Kaya’yı rehin alarak tutukladılar. Çünkü biliyorlar ki Van ve bütün ilçelerini de HDP kazanacak. Eşbaşkan adaylarımız buradaki kayyumu Ankara’ya göndermek için, o belediyeleri sizlerin belediyesi olması için yola çıktılar” dedi.

‘LEYLA GÜVEN YAŞAMALIDIR’

Açlık grevlerine de dikkat çeken Buldan, “Arkadaşlarımızın tek talebi var. Sayın Öcalan’ın ailesi ve avukat görüşmelerinin başlaması. Bu talebin uygulanması lazım. Adalet Bakanlığı kendi çıkarmış olduğu yasalara uymuyor. Tek kişiye özel bir yasa uygulanamaz. Bu aynı zamanda kendi yasalarını çiğnemek anlamına gelir. Biz açlık grevindeki arkadaşlarımızın taleplerini sahipleniyoruz. Tecrit kalkmalıdır, Leyla Güven yaşamalıdır, açlık grevleri sona ermelidir” diye konuştu.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder