5 Mart 2019 Salı

NBA’in Türkiye’deki resmi sitesinde korku dağları aştı

NBA’in resmi sitesi “Sembol Müslüman yıldızlar” haberinde “doping” nedeniyle Hidayet Türkoğlu’nu listelemedi, Enes Kanter’i ise korkudan Müslüman saymadı.
BOLD-NBA’in Türkiye deki resmi sitesi Sporx, “NBA’in Müslüman yıldızları ve sembol isimleri” başlıklı fotoğraflarla birlikte yapılan haberin içeriğinde 15 tane isim yeraldı.
Bu sporcular sırası ile şöyle; Cedi Osman, Ersan İlyasova, Furkan Korkmaz, Al-Faruq Aminu, Dennis Schröder, Dion Waiters, Gorgui Dieng, Hakeem Olajuwon, Kenneth Faried, Mahmoud Abdul-rauf, Mustafa Shakur, Ömer Aşık, Rondae Hollis Jefferson, Salah Mejri, Tariq Abdul-Wahad
HİDAYET TÜRKOĞLU LİSTEDE YOK
Hidayet Türkoğlu’nun ismi yeralmıyor. Eğer NBA’i çok iyi takip etmiyorsanız aklınıza ‘acaba sadece şu anda faal olarak oynayan sporcuları yazmış olabilirler mi’ sorusu gelebilir. Listede 4 isim NBA’de şu an aktif basketbol oynamıyor..
Hidayet Türkoğlu’nun, doping nedeniyle aldığı ceza nedeniyle “sembol müslümanlardan” olamadığı düşünülebilir, ancak başka bir detay da var.
Listede şu an NBA’de aktif olarak oynayan en başarılı Müslüman oyunculardan biri olan Enes Kanter de listede yok.
SPORX’DE “E-N-E-S” HARFLERİNİ YAN YANA GETİRMEK YASAK MI?
Türkiye’deki NBA sitesinin resmi haklarını elinde bulunduran Sporx, Türkiye’deki siyasi korku ortamının etkisiyle Enes diye bir oyuncu yaşamıyor gibi davranıyor.. Eğer oynadığı maçta en yüksek sayıyı attıysa veya ribaund aldıysa ya maç haberi hiç yapılmıyor ya da görmezden geliniyor..
Örneğin Enes Kanter 2018-2019 sezonunda bir maçta en fazla ribaund alan oyuncu ve Christmas da oynanan maçlarda aktif oyuncular arasında en fazla ribaund alan oyuncu oldu. Dünyadaki tüm basketbol basınında yeri geldiğinde uzun uzun yayınlanan bu iki haberi, Türk basınında görebilmeniz mümkün değil.
NBA’in Resmi Türkiye sayfasının ise bu haberleri vermemesi ise korku ikliminin geldiği boyutu gösteriyor.
Nba de aktif oynayan basketbolcuların Christmas rekorları ile ilgili resmi görsel:
medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder