6 Mart 2019 Çarşamba

Seçim: Teröristler, ‘HDP’ye gönül veren kardeşlerim’ oldu

AKP’nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’lilerin kendisine ‘HDP’ye oy verenleri terörist ilan etti’ yönünde iftira attığını belirterek, “Benim böyle bir ifadem olmadı ama başındakiler olarak sizler teröristsiniz” diye konuştu. Erdoğan, “CHP’ye gönül veren kardeşlerim, İYİ Parti’ye gönül veren kardeşlerim, HDP’ye gönül veren kardeşlerim, Saadet’e gönül veren kardeşlerim, 31 Mart’ta gelin bu oyunu kökünden bozalım” ifadelerini kullandı.

‘HDP’OY VERENLERE TERÖRİST DEMEDİM’

AKP Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katılmak üzere kente gelen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu eş başkan, bölücü terör örgütünün desteklediği HDP’nin eş başkanı ‘Kürdistan’da biz kazanacağız, batıda ise AK Parti ve MHP’yi bitireceğiz’ diyor. Türkiye’de ‘Kürdistan’ diye bir bölge var mı? Peki ne yapmak istiyor bu ifadeyi kullanmakla? Türkiye’yi bunlar bölmek istiyor. Sen ‘Kürdistan’ı çok seviyorsan, Kuzey Irak’ta ‘Kürdistan’ bölgesi var, oraya git. Şunu da söyleyeyim, son zamanlarda HDP’liler şöyle bir şey uydurmaya başladılar; ‘Erdoğan HDP’ye oy verenleri terörist ilan ediyor’ diye. Hiçbir yerde benim böyle bir ifadem olmamıştır ama başındakiler olarak sizler teröristsiniz. ”

‘MİLLETE EFENDİ OLMAYA GELDİK’ GAFI

“Millete efendi olmaya geldik hizmetkar olmaya değil” şeklindeki gafını düzelten Erdoğan,  “Bugüne kadar elde ettiğimiz zaferler ile büyüdükçe tevazumuz da büyüdü.” dedi.

‘CHP, YUNAN GAZETELERİNE MANŞET OLUYOR’

CHP’lilerin Türkiye’nin Akdeniz’de yaptığı doğal gaz aramalarına karşı çıktığını ve engellemeye kalkmalarıyla da Yunan gazetelerine manşet olduğunu anlatan Erdoğan, “Türkiye tarihinde ilk kez kendi gemileriyle Doğu Akdeniz’de doğal gaz arıyor ama CHP’liler bunu bile dillerine doluyor. Ülkemiz, Rumlara ve bölgedeki diğer güçlere rağmen bu kritik hamleyi gerçekleştiriyor. Ama CHP bunu bile engellemeye çalışıyor. Meclis kürsüsünde Rumlarla aynı dili konuşup, Rum tezlerine borazanlık yapıp, Yunan gazetelerine manşet oluyorlar” diye konuştu.

‘BAY KEMAL KORKAK, ÜRKEK, PISIRIK’

Cehalet ile gaflet, gaflet ile ihanet arasında çok ince çizgi olduğuna dikkat çeken ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“CHP’nin yaptığı bu ve cehalet ile gaflet arasında gidip gelmektedir. Biz CHP’nin kendisine çekidüzen vermesini bekledikçe Genel Başkanı ve milletvekilleri ile CHP büyük savrulmalar yaşıyor, vahim hatalar işliyor. Şu gerçeği üzülerek söylüyorum; Mevcut yönetim altında CHP milli irade düşmanları tarafından kullanılan koçbaşına dönmüştür. Bugün CHP, Türkiye’ye yönelik husumet besleyenlerin istediği gibi parmaklarında oynattığı aparata dönüştü. CHP kimlik bunalımı yaşıyor.

Bakınız Güneydoğu’da, Doğu Anadolu’da Bay Kemal hiçbir yerde yok. İstanbul gibi yerlerde, bu sefer terör örgütünün desteklediği HDP de oralarda yok. Sözde İYİ Parti’yle bu noktada iyi birleştiler, Saadetçik yanlarında beraberler. 82 milyonun huzurunda YPG terör örgütüne sahip çıkıyor. PKK’nın Suriye kolu olan YPG’nin ülkemiz için tehdit oluşturmadığını iddia ediyor. Şimdi soruyorum Bay Kemal; 23 TIR dolusu silahla donatılan, binlerce insanı katleden Suriye’de bir katil sürüsünü CHP Genel Başkanı kanarya sevenler derneği gibi mi görüyor? YPG bize saldırmaz diyen Bay Kemal’e soruyorum; Bu örgütün ülkemizdeki eylemlerinden de haberin yok. AB, PKK’yı terör örgütü ilan ediyor. Ya sen? Kanaryalar derneği mi ilan ediyorsun?”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder