6 Mart 2019 Çarşamba

Yavaş: Çok netim, seçimi kaybedersem siyaseti bırakırım

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçimi kazanamaması durumunda siyaseti bırakacağını söyledi.

BBC Türkçe servisinin sorularını yanıtlayan Yavaş, Ankaralılardan sadece bir dönem için belediye başkanlığı istediğini söylerken, BBC’de yer alan haberde, “Yerel seçimlere artık 1 aydan az süre kala siyaset iklimi iyice sertleşirken, Yavaş mümkün olduğunca rakipleri ile siyasi polemiğe girmek istemiyor” yorumu dikkat çekti.

“Muhtar seçimi neyse, belediye başkanlığı seçimi de aynıdır” diyen Yavaş, Türkiye’nin ekonomik sorunlarla uğraştığı bir dönemde, “çılgın projelere para yatırmak” yerine Ankara’yı ekonomik yönden kalkındırmayı “birinci vazife” olarak belirlediğini söylüyor.

Yavaş, belediye başkanı seçilmesi halinde, CHP’den ayrılacağı iddialarına “Bu konuda gayet netim: Görev süremin sonuna kadar CHP’de tabii ki devam edeceğim” yanıtını verdi. Seçilememesi halinde ise siyasete nokta koyma konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Yavaş, 2014’te seçimi kaybetmesinin ardından yeniden aday olma kararını nasıl aldığıyla ilgili bir soru üzerine, “AK Parti’nin anketinde de seçmenin Mansur Yavaş’ı belediye başkanı görmek istediği ortaya çıktı. CHP, MHP ve İYİ Parti’nin yaptırdığı bütün anketlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için benim ismim telaffuz edildi. Öyle olunca da açıkçası herhalde Ankara halkından bir talep var dedik ve aday olduk” yanıtını verdi.

Mansur Yavaş, “2014 seçimlerinde adaylığınızda, o gece, önce kazandığınızı ilan ettiniz basın toplantısı yaptınız ve çok küçük bir oy farkıyla da seçimi kaybettiniz. Şimdi seçim güvenliği ile ilgili siz özel bir önlem alıyor musunuz” sorusu üzerine ise şunları söyledi:

“Şöyle meşhur bir söz var. ‘Bir durumu değerlendirecekseniz, bu durumu değerlendirirken, rakipten başlamayın, karşı taraftan başlamayın. Önce kendi durumunuzu değerlendirin’ derler. Dolayısıyla biz 2014 seçimlerinde neler yaşadığımızı biliyoruz. Öncelikle o hataları ortadan kaldıracak çalışmaları yaptık. Önce kendimizi düzeltelim, karşı tarafı sonradan düşünelim diyerek, iyi bir çalışma yaptık biz bu sefer. 12 bin 158 sandığın tamamında hem İYİ Parti’nin hem CHP’nin üyeleri var. Sabah erken saatte oraya gitmek suretiyle, sandığa oturabilirsiniz. Bunu da organize ettik.

Sonuna kadar sandığa giden, oy veren seçmenin hakkını arayacağız. Eğer bu kez de seçim tartışmalı sonuçlanırsa, insanlar eğer sandığın sonucuna güvenmezlerse, artık demokrasiye olan güvenlerini kaybediyorlar. Gitmeyecekler bir daha sandığa. Dolayısıyla bizim ıslak imzalı evraklarla birlikte net bir şekilde birkaç saat içinde ortaya koymak, halka açıklamak gibi bir görevimiz var ve başaracağız.”

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder