4 Mart 2019 Pazartesi

Zaman okuruna vefa ‘zaman’ı

Zaman gazetesine kayyım atanmasının üzerinden üç yıl geçti. Polis, TOMA’lar eşliğinde gazetenin kapısını kırdığı 4 Mart 2016 gecesi de, 5 Mart sabahı da kapıda bekleyen okurlarına biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Kadınlar, genç kızlar yaralandı, yerlerde sürüklendi. Göreve getirilen kayyımlar ilk iş olarak gazetenin yöneticilerini işten çıkardı. Dünyanın en büyük haber ajanslarından AFP, Reuters ve AP, kayyım baskınını ve sonrasında gerçekleşen sert polis müdahalesini anında dünyaya duyurdu.

Türkiye’deki gazeteler ise bu tarihi olayı görmezden geldi. Kimi de kenar köşeye sıkıştırdıkları küçük haberlerle geçiştirdi. Zaman’a el konulmasına içten içe sevinen ‘meslektaşları’, eteklerindeki taşları aslında 14 Aralık 2014’te dökmüştü. Zaman ve Samanyolu TV’nin Genel Yayın Yönetmenleri Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’ya yapılan gözaltı operasyonları sonrasında attıkları unutulmayacak manşetler, basın tarihine bir utanç vesikası olarak geçti.

O okurlara ‘vefa zamanı’

O dönemde Zaman gazetesi fotoğraf editörlüğü yapan Selahattin Sevi, www.https://kronos17.news haber sitesinde kaleme aldığı yazıda şimdi o okurlara vefa göstermenin tam zamanı olduğunu yazdı. Sevi, o okurların şimdi polis karakollarında, mahkeme koridorlarında, başkalarının evlerinde, sürgün yollarında, gurbet diyarlarında olduğunu belirtti ve “Diyarbakır’daki atölyesinde kazandığından, Manisa’daki bağından kaldırdığı mahsülden, ülkenin bir köşesinde işlettiği madenden, büyüttüğü fabrikasından hayrını-hasenatını yapan ama mutlaka Zaman’ın abone parasını bir kenara ayıran geniş gönüllü insanlara ülkeleri dar ediliyor.’ dedi ve onlara vefa göstermek için gazetecilik yapmanın zamanı olduğu hatırlattı: “…bizim daha iyi gazetecilik yapmamız için abone olan, bayiye koşan, gazeteyi eleştirel bir gözle okuyan, Zaman’a not düşmek için dünyanın dört bir köşesine giderken hep yanımızda olan okuyucularımızın yeterince yanında olamadık. Bu yüzden şimdi tam da gazetecilik zamanı, Zaman okuruna vefa zamanı!”

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder