21 Mart 2019 Perşembe

ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter mesajı Ortadoğu’da tansiyonu yükseltecek

ABD Başkanı Donald John Trump, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı paylaşımda İsrail tarafından işgal altında tutulan Suriye toprağı Golan Tepeleri’ni İsrail toprağı olarak tanımanın zamanının geldiğini söyledi.

Ortadoğu’da tansiyonu yükseltecek bir paylaşımda bulunan Donald Trump, “52 yılın ardından ABD için İsrail’in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi.” dedi.

İsrail, Suriye’ye ait Golan Tepeleri’ni 1967’den bu yana işgal altında tutuyor.

NETENYAHU TEŞEKKÜR ETTİ

Trump’ın bu açıklamasına sosyal medya kullanıcılarında tepki gelmesine rağmen, açıklamanın hemen ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Twitter hesabı üzerinden ABD Başkanı Donald Trump’a teşekkür etti.

İsrail 9 Nisan’da erken seçime hazırlanıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu yönetimi, ABD tarafından işgal altındaki Golan Tepeleri’nin “İsrail toprağı” olarak tanıması yönünde girişimlerde bulunduğu belirtilmişti.

Daha önce Küdüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan Başkanı Donald Trump’tan destek isteyen Netanyahu yönetimi, Trump’ın paylaşımı karşında memnuiyetlerini ifade etti.

ABD’nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Başbakan Netanyahu ile 11 Mart’ta Golan Tepeleri’ne gerçekleştirdiği ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, “Golan Tepeleri’nin İsrail’in toprağı olarak tanıması için ABD Başkanı Donald Trump ile görüşebilirim. Buranın bugün ve sonsuza dek İsrail’in bir parçası olarak tanınması için çalışmalara başlayacağım.” demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığının 13 Mart’ta yayımladığı 2018 İnsan Hakları Raporu’nun İsrail bölümünde, daha önce “işgal altında” şeklinde tanımlanan Golan Tepeleri için ilk kez “İsrail kontrolündeki” ifadesinin kullanılması dikkati çekmişti.

İsrail, Suriye’ye ait Golan Tepeleri’ni 1967’den bu yana işgal altında tutuyor.

İsrail erken genel seçime gidiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder