21 Mart 2019 Perşembe

Fransa da dahil her maça üç puan için çıkacağız

Fransa da dahil her maça üç puan için çıkacağız

A Milli Takım Avrupa Şampiyonayı Elemelerinde ilk maçını yarın 22.45’te Arnavutluk’la oynayacak

2020 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde H Grubu’nda  yarın Arnavutluk’la ilk maçını oynayacak olan A Milli Takım son çalışmasını karşılaşmanın oynanacağı statta gerçekleştirdi.

Antrenman öncesi Ay-Yıldızlı ekibimizin Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçla ilgili basın toplantısı yaptı. Toplantıya Emre Belözoğlu ile birlikte katılan Güneş, hedeflerinin Fransa da dahil her maçtan 3 puanla ayrılmak olduğunu söyledi.

ONLAR BİZİ BİZ DE ONLARI TANIYORUZ

Şenol Güneş, gruptaki ilk maçlarını iyi bir takım olan Arnavutlukla oynayacaklarını belirterek
“Gruptan çıkabilmek için her maçı kazanmak zorundayız. Arnavutluk’u tanıyoruz. Onlar da bizi tanıyor.

Zaten yakın ilişkilere sahip ülkeleriz. İtalya, Yunanistan ve İsviçre liglerinde oyuncuları var. Zor bir rakiple oynayacağız. Biz de iyi bir takımız. Sadece Arnavutluk karşısında değil sahaya çıkarken tüm rakiplere karşı kazanmak için sahaya çıkacağız.”dedi.

O, BU, FRANSA DEMEDEN KAZANMAK İSTİYORUZ

Gruptaki her maça 3 puan için çıkacaklarını belirten Güneş, “Arnavutluk’un önceki maçlarını izledim. Yetenekli oyuncuları var. Bizim de yetenekli oyuncularımız var. Güzel bir maç olmasını bekliyorum. Böyle turnuvalara 4 senede bir gidiliyor. Biz de gidemeyince arayı açıyoruz. Açmamak lazım. Biz önce kendimize bakıyoruz.

Rakibimize saygı gösteriyoruz ancak bizim kazanmaya ihtiyacımız var. Gruptaki tüm takımları rakip olarak görüyoruz. Hepsini kazanmak ve gruptan çıkmak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz. O, bu demeden, Fransa demeden çıkıp kazanmak için oynayacağız.” ifadelerini kullandı.

FUTBOLUN DİLİ BİR, NİYETİ BİR

Arnavutluk karşısında çıkacak kadroya maç günü karar vereceğini belirten deneyimli teknik adam, “Mahmut Tekdemir sol stoper oynayabiliyor. İrfan’ın da çıkışı var. Hangi oyuncu ile başlayacağıma yarın karar vereceğim. Sahaya çıkan her oyuncunun milli takım için hazır olduğunu düşünüyorum.

En iyi silahlarımızı kullanmak istiyoruz. Biz şu anda aynı dili konuşuyoruz, aynı düşünceyi paylaşıyoruz, aynı amaç için uğraşıyoruz. Futbolun dili bir, niyeti bir. Yeter ki herkes aynı niyeti taşısın.” sözlerini kullanarak milli takımın başına yeni geçmiş olmasının sorun oluşturmayacağını aktardı.

Teknik Direktör Şenol Güneş, Emre Belözoğlu ile birlikte basın toplantısına katıldı.

EMRE BELÖZOĞLU: “50 YAŞINDA DA GELİRİM”

Şenol Güneş ile birlikte basın toplantısında yer alan Emre Belözoğlu, tekrar milli takıma çağrıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek “Göğsümüzde bu şanlı bayrağı taşıdığımız sürece bu heyecan sönmez. Yarın öbür gün 50 yaşına da gelsek bile milli takıma çağırsalar koşa koşa gelirim. Bu heyecanı hiç kaybetmedim.” dedi.

TURNUVAYA KATILMAYI HAK EDİYORUZ

Şenol Güneş’in kendileri için büyük avantaj olduğunu belirten Emre, “Herkesin sevdiği bir milli takım yaratmak ilk amacımız. Tabii ki turnuvalara da gitmek istiyoruz. Hocamızın burada olması bizim için büyük bir avantaj.

Ben hocam ile çalıştığımda 19,20 yaşındaydım. Eğitici olduğunu zaten herkes biliyor. Genç ve tecrübeli oyunculardan oluşan bir kadromuz var. Turnuvaya katılmayı hak ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

EN ÖNEMLİ ŞEY BU İKİ MAÇTAN 6 PUAN ÇIKARTALIM

Kendi mevkiinde oynayan Okay Yokuşlu ve Dorukhan Toköz’ü de değerlendiren tecrübeli futbolcu şunları söyledi: “Benim için şu an en değerli şey önümüzdeki iki maç. Kendim hakkında kararı zaten sezon sonu vereceğim. Şu iki maçtan 6 puan çıkartalım. En önemli şey bu.

Bu ülkenin en değerli takımı milli takımdır. Hocamız, Okay ve Dorukhan’ı buraya çağırdıysa demek ki önemli oyunculardır. İrfan Can, Okay, Dorukhan, Çağlar, Cengiz hepsi pırıl pırıl çocuklar. Onlarla birlikte olduğum için çok mutluyum.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder