21 Mart 2019 Perşembe

‘Trump, İsrail’in Golan Tepeleri’nde egemenliğini kabul etti’

ABD Başkanı Donald Trump, “52 yılın ardından ABD için İsrail’in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımanın zamanı geldi” dedi.

NETANYAHU’DAN TEŞEKKÜR

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da Twitter üzerinden Trump’a teşekkür etti. Netanyahu, “İran’ın Suriye’yi İsrail’i yıkmak için bir platform olarak kullanmaya çalıştığı bir zamanda, Başkan Trump, İsrail’in Golan Tepeleri’nin egemenliğini cesaretle kabul ediyor. Teşekkürler Başkan Trump!” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEN TEPKİLER

Trump’ın “52 yılın ardından ABD için İsrail’in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi.” açıklamasına Türkiye’den peş peşe sert tepkiler geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Ülkelerin toprak bütünlüğü uluslararası hukukun en temel ilkesidir. ABD’nin, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı hamlelerini meşrulaştırma çabaları, bölgede sadece daha fazla şiddet ve acıya yol açar. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklemektir.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, “ABD yönetiminin Filistin topraklarını işgal eden İsrail’in Golan tepelerine yönelik hukuk dışı eylemlerini meşrulaştırmaya çalışması, işgal politikasına destek vermek ve çatışmaları derinleştirmek demektir.” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da yaptığı paylaşımda;

“Dünya Trump’ın aklına estikçe attığı tweetlerle yönetilecek bir yer değildir. ABD’nin başkanı epeydir İsrail’in sözcülüğüne soyunmaktadır. Golan Tepeleri hakkındaki son sözleri ateş topuna dönmüş olan bölgemizi daha da karıştırmaya neden olacak art niyetli bir yaklaşımdır.” dedi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder