5 Mart 2019 Salı

ABD Dışişleri Sözcüsü: S-400 konusunda Türkiye’yi uyarmıştık

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 füze sistemleri, ABD ile ilişkilerde tansiyonu yükselten gelişmelere neden oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, “S-400’ler konusunda duruşumuz değişmedi. Türkiye’yi bu konuda uyarmıştık” açıklamasında bulundu.

ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komisyonu’nda konuşan NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler (SACEUR) Yüksek Komutanı Orgeneral Micheal Scaparrotti, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemini satın alması durumunda F-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye tedarik edilmemesi yönünde tavsiyede bulunmuştu.

Orgeneral Micheal Scaparrotti’nin F-35 ve S-400 ile ilgili açıklamalarının ardından ABD’den tansiyonu yükseltecek bir açıklamada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino’dan geldi.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze sistemi alacak olması ile ilgili konuşAN Palladino  “S-400’ler konusunda duruşumuz değişmedi. Türkiye’ye bu konuda Patriot sistemi dahil, değerlendirmesi için bazı fırsatlar sunduk. Rus S-400 füze sisteminin alınmasının Türkiye’nin F-35 programına katılımını gözden geçirmemizle sonuçlanacağı konusunda uyarıda bulunmuştuk” dedi.

ABD’li NATO komutanından tansiyonu yükseltecek F-35 önerisi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder