4 Mart 2019 Pazartesi

Buldan: Erdoğan kendini Maho Ağa zannediyor

Tayyip Erdoğan’ın, HDP’lilere yönelik “Sizin bu ülkede yeriniz yok” ifadelerine Pervin Buldan cevap verdi: “Kendini Maho ağa zannediyor.”

BOLD- HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Tayyip Bey ize ‘Bu ülkeyi terk edin Güney Kürdistan’a gidin’ diyor. Kendini ‘Maho Ağa’ zannediyor. Sanki burası bir köy. Sanki köyünden bizi kovuyor. Bu topraklar bizim! Bu kent bizim, Hakkari bizim, Van Mardin Diyarbakır bizim! Biz bu ülkenin her yerine kök salmışız. Ankara, İstanbul, Adana Mersin, İzmir bizim!” dedi.

KENDİ HALKINDAN BU KADAR NEFRET ETMEMELİ

Buldan, bir ülkenin Cumhurbaşkanının kendi halkından bu kadar nefret etmemesi gerektiğine değindi. “Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bir partiyi terörist olarak görmemelidir. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, kendi halkını bu ülkeden kovmamalıdır. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı HDP’ye oy veren 6 milyon insanı yok saymamalı, görmezden gelmemelidir” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞ CUMHURBAŞKANLARINA RAHMET OKUTUYOR

Geçmişte bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapan çok insan gördüklerini anlatan Buldan, “Neredeyse onlara bile rahmet okutacak duruma getirdiler. Bu ülkenin cumhurbaşkanı kendisinden yana olmayan, AKP’ye oy vermeyen, kendisi gibi düşünmeyen herkesi yok sayıyor, inkar ediyor. Oysa biz bu ülkenin demokrasiye, adalete, barışa ve özgürlüklere olan ihtiyacından doğduk, gün geçtikçe büyüyen çoğalan ve her gün her yerde rengini iradesini ortaya koyan bir partiyiz. Bugün bu ülkede ne olacaksa HDP’nin gücü ile olacak” dedi.

DEFOLUN GİDİN DİYOR İNANILIR GİBİ DEĞİL

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç ise, “Bir ülkenin cumhurbaşkanı sıfatı ile dolaşan bir kişi, 6 milyon oy almış bir partiye, aileleriyle birlikte 20 milyondan fazla insana, ‘defolun gidin’ diyor. Bu gerçekten inanılmaz bir durum ve bunu cumhurbaşkanı sıfatıyla yapıyor” ifadelerini kullandı.

BABASININ EVİNDEN KOVUYOR GİBİ KOVAMAZ

Oluç şunları dile getirdi: “Bir ülkenin cumhurbaşkanı, ülkesindeki 20 milyondan fazla insanı babasının evinden kovuyor gibi kovamaz. Bu asla kabul edilebilir bir şey değildir. Bunu hiçbir insan, hiçbir seçmenimiz, hiç kimse kabul etmeyecektir. Bu tarihe yazıldığı gibi, insanların da hafızalarına kazınmıştır. ‘Defolun gidin’ diyen Cumhurbaşkanı’nın bu tutumunu asla kabullenmiyor; buna boyun eğmiyoruz.”

KARADENİZLİLER İLE KÜRTLERİ KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR

Cumhurbaşkanının ayrımcı ve ötekileştirici bir dil kullandığını, nefret söyleminde bulunduğunu belirten Oluç, toplumu açıkça böldüğünü kaydetti. “Eğer bir bölücülükten söz edeceksek, işte Cumhurbaşkanı bu söylemi ile toplumu bölmektedir. Birleştirmemektedir. Özellikle Karadeniz’deki mitinglerinde bu söylemi kullanmaktadır. Karadenizli yurttaşlarımız ile Kürt yurttaşlarımızı karşı karşıya getirmektedir. Bu tek adam rejiminin neden yürüyemeyeceğini gösteren somut bir durumdur” şeklinde konuştu.

KÜRDİSTAN KAVRAMINI DEFALARCA KULLANDI

Oluç şunları dile getirdi: “Konu ne peki? 2013 yılında kendisinin, Meclis kürsüsünde, grup toplantısında, TV programlarında, Kanuni Sultan Süleyman’ın mektubunu okurken kullandığı ‘Kürdistan’ terimi ile ilgilidir. Bunu çeşitli defalar kullanmıştır. Çeşitli defalar Meclis tutanaklarına atıfta bulunmuştur. O gün kullandığı kavramı bugün kullananlar karşısında ‘defolun gidin’ deme hakkını kendisinde görmektedir. Herkes demokratik siyasetin edebine uygun davranmalıdır.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder