4 Mart 2019 Pazartesi

Selvi: AKP seçmeni ‘sandığa gitmeyecek’ hale geldi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi araştırma şirketlerinin seçime ilişkin olarak değerlendirmelerini bugünkü köşesine taşıdı. Kararsızların seçim sonucunu belirleyeceğini ifade eden Selvi, “AK Parti seçmeninde yüzde 33.2, CHP’de ise yüzde 27.5’lik bir kararsız oranı gözüküyor” dedi.

31 Mart seçimlerinin sonucunu kararsızların belirleyeceğini söyleyen Selvi’nin “Anketlerden seçimlere ilişkin önemli sinyal” başlığıyla yayımlan yazısının bir bölümü şöyle:

‘AKP SEÇMENİ KARARSIZ, MORALSİZ VE KARAMSAR’ 

Partilerin öncelikli sorununun kendi seçmenleri olduğu anlaşılıyor. Özellikle büyükşehirlerde kararsız, moralsiz ve karamsar bir seçmen kitlesinden söz ediliyor. Liderlerin bugünden itibaren işleri, sandığa gitmeyeceğini beyan eden bu kitleyi ikna etmek olmalı. Onun için seçim stratejilerinde değişikliğe ihtiyaç var.

‘PARTİSİ İÇİN CANINI VERECEK İNSANLAR, SANDIĞA GİTMEYECEK HALE GELDİ’

Çünkü kararsızların yüzde 43.4’ü parti veya adayı beğenmediğini ifade ediyor. Yüzde 35.3’ü ise adaylar arasında kararsız kaldığını beyan ediyor. Ekonomi başta olmak üzere, ‘diğer’ seçeneğini işaretleyenlerin oranı ise 21.3’te kalıyor. Türkiye gibi parti ve lidere bağlılığın bir kimlik haline geldiği ülkemizde, bu partiler ne yapmış ki tabanlarını bu denli küstürmüşler diye düşünüyorum. Partisi için canını veren insanlar, oy vermeye bile gitmeyecek hale geldiyse partilerin bunun üzerinde kafa yorması gerekiyor. 

‘KARARSIZLAR, YENİ SEÇMEN DEĞİL’ 

Seçimleri kazanmak için kendine oy vermeyen seçmenleri kazanmaya çalışan partilerin öncelikle kendi partililerini neden küstürdüklerini düşünmeleri gerekiyor. Sandığa gitmeyeceğini belirtenler yeni seçmenlerden değil, tam aksine partisiyle gönül bağı kopan “tepkili” seçmenlerden oluşuyor.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder