4 Mart 2019 Pazartesi

Halı saha rezaletine neden olan savcıdan pişkin ifade: “GBT’lerine bakın bırakın” dedim

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 27 Şubat günü savcı ve hâkimler ile 14 öğretmen arasında halı sahada sıra tartışması yaşandı. Yaşanan olay sonrası Çermik Savcısı Mehmet Kıran, polis çağırıp öğretmenleri gözaltına aldırdı.

Türkiye’nin en önemli gündemi haline gelen halı saha rezaleti sonrası, Mehmet Kıran hakkında Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) inceleme başlattı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de olayın takipçisi olacağını duyurmuştu.

HSK tarafından görevlendirilen 2 müfettiş, Savcı Mehmet Kıran’ın ifadesini aldı. Öğretmenleri gözaltına alan Savcı Kıran ifadesinde, esnaflar karmasıyla maç için hâkim ve savcı arkadaşlarıyla gittikleri halı sahada aynı saate başka bir gruba da randevu verildiğini belirti.

“İÇLERİNDEN BİRİ SAVCIDA KİM OLUYOR” DEMİŞ

Öğretmelere önce biz oynayalım ricasında bulunduğunu iddia eden Kıran’ın “Ancak arkamı döndüğümde içlerinden biri ‘savcı kim oluyor…’ diyerek hakaret etmeye başladı” dediği öğrenildi.

Hakaret edeni tespit edemeyince 155’i arayıp polis çağırdığını belirten Kıran’ın, “Kimlikleri üzerinde olmadığı için polisler karakola davet etti. Arabalarıyla karakola gittiler” dediği iddia edildi.

GBT’LERİNİ ALIN BIRAKIN TALİMATI VERMİŞ

Müfettişlerin “Karakolda neden işlem yaptırmadın?” sorusuna ise savcı Kıran’ın “İçlerinden biri atamasının yapıldığını, güvenlik soruşturmasını beklediğini, olası soruşturma durumunda öğretmen olarak atanamayacağını söyledi. Polisi arayarak işlem yapılmamasını GBT’lerinin yapılarak bırakılmalarını söyledim” dediği öne sürüldü.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder